torsdag 4. juli 2013

28.06 Endelig kenneltreff



Hvert år siden jeg fikk Carmen har det vært kenneltreff med Thorsvi samme helgen som NLM. Og hvert år har jeg prioritert NLM, og derfor aldri tidligere fått vært med på kenneltreff.

I år passa det i grunn bra ikke å prioritere NLM, og få med meg det berømte kenneltreffet - omsider.

Etter noen timer i bil, inkludert stopp med shopping av hundemat, kom jeg fram til Herfallet. Et naturskjønt sted ved innsjøen Hjälmaren.

Det er vel få oppdrettere som catrer like mye for sine valpekjøpere som Anita og Jörgen, med mange arrangement og tradisjoner i løpet av året. Dette kenneltreffet er ett av tilbudene vi får. Skikkelig strukturert opplegg hvor vi på forhånd var fordelt på hytter og grupper og fått tilsendt program for helgen.

Petra og jeg delte hytte med to hyggelige damer med unghunder. Jeg kom først til hytta og fikk installert meg med hundebur og bagasje. Lille Petra fikk ha det store hundeburet for seg selv, og Carmen fikk ligge i biabeden.


Etter middag var det tid for gruppene å samles med sine instruktører. Vår gruppe hadde Bolly Ronacher som instruktør.

Han begynte med å snakke om at når han fikk en ny valp begynte han med å se an hunden - hva slags hund han hadde fått. Og så legge vekt på det som var vanskelig eller utfordrende. Hele tiden veie lydighet opp mot jakt og fylle på det som er nødvendig.

Han snakka også litt om å bryte ned treningen i momenter og ta tak i det en trenger å trene på.
Litt om dette med vind, - hvis hunden ligger riktig i vind lar vi den følge opp vitring. Ligger den feil i vind, bryter vi inn med et stoppsignal.

Lille Petra var en av de få gule hundene der, - stort sett er det jo svarte hunder fra Thorsvi. Ellers var det et par-tre andre valper der også, men det ble ingen valpelek på Petra. Tok en lufteturer med henne i det fine naturområdet ned mot vannet. Hun var som vanlig full fart og utforsket nysgjerrig alle detaljer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar