fredag 12. juli 2013

12.07 Fugletitting



Dagen starta med et besøk på Follo Dyreklinikk. Carmen skulle vaksineres, og Petra fikk sjekka opp øyne og tenner. Hun har hatt litt valpe-conjunctivitt. Altså en type ufarlig øyekatarr som skyldes et litt overaktivt immunsystem. Greit å få tatt en titt, at det er som jeg trodde, - ingen grunn til bekymring.

Så fikk de se på hjørnetanna hennes. De nye nede kommer nemlig på innsiden av de gamle. Ble anbefalt å se det an, - ingen trekking foreløpig, altså.




Etter jobben ble det sykkeltur med Carmen. Så tok jeg veien til andedammen på UMB. Lurte litt på hva jeg skulle gjøre, om Carmen skulle være igjen i bilen eller om jeg skulle ta ut begge to.

Av erfaring er Carmen veldig kul og grei når hun observerer en fugledam. Hun skjønner utmerket godt at vi ikke er på jakt, og at fuglene ikke er noe å bry seg om. Og dermed er hun altså faktisk et godt forbilde i en sånn setting.

Det er jo veldig folketomt for tiden, midt i fellesferien. Så, jeg tenkte at det var vel neppe verken så mange barn eller andre hunder, - altså sånt som Carmen KAN reagere på.

Det ble til at jeg tok med meg begge, - i retriever-kobbel. Gikk faktisk veldig greit å gå med dem sammen. Carmen går lengst fram og liksom blokkerer for Petra, sånn at lillegull blir gående rolig i slakt kobbel, litt bak og tett inntil bena mine.

Men, akkurat når jeg syntes at dette gikk jo riktig fint, så spratt det et ekorn ut av krattet og over stien, bare et par meter foran oss. Jeg tror faktisk ikke Petra så det, men Carmen…! Jøje meg, for en reaksjon. Heldigvis hadde jeg godt tak i kobbelet og slapp ikke. Jeg vet jo fra før at ingenting gjør henne like hysterisk som et ekorn. Så, jeg måtte stoppe opp og bruke litt tid på å roe henne ned før vi gikk videre.
Og da det dukka opp et par med en Golden i Flexi-line, ble jeg veldig imponert over begge frøknene mine. De gikk så pent i slakt kobbel forbi Golden som stod i stram line og bjeffa. Wow!




Hjemme igjen så det ut som de firbente var slitne og fornøyde. Men, etter å ha fått kveldsmaten sin, ble Petra som vanlig i sitt aktive hjørne.



 




Det som har vært spesielt de siste dagene er at Petra har fått noen skikkelige raptuser på kvelden. Så også i kveld. Helt plutselig var det som hun fikk en rakett i baken og hun bare spant rundt seg selv inne i stua. Bare én ting å gjøre - åpne døra til hagen og slippe ut den eksplosjonsferdige valpen.

Du verden, - som hun spurta rundt i hagen. Hun tok slalåm-løype mellom alle busker hun fant - og det i et vanvittig tempo! 5-6 slike runder, så var liksom futten ute av henne og hun kunne legge seg ned og sove inne.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar