lørdag 6. juli 2013

03.07 Dirigeringstrening




Ja, jeg har altså trappa opp treningen med Petra. Gjør litt dirrgeringstrening på matskål hver eneste dag.

I dag tenkte jeg å prøve på litt avstander, så jeg oppsøkte en fotballbane i nærheten, og sendte Petra over kortsiden – tipper det ble 40 meter eller noe sånt. Erfarte at det jeg trodde var lett å se (et fotballmål) ikke var så lett, siden det stod et fotballmål til til siden for målet der matskåla var.

Dermed oppsøkte jeg en strekning på langsiden uten noe som helst – og der syntes skålene bedre, siden det bare var grønt gress rundt dem.

Petra imponerte med å klare sitt og bli på 20-30 meters avstand. Det blir jo en del forflytning når en skal ut og fylle på godbitskålene. Jeg prøvde å veksle mellom å la Petra sitt og bli og det å gå med henne løs «rundt føttene» i retning av skålene. Det siste litt «risikosport», siden hun veldig gjerne ville spurte av gårde og ta innholdet.

I tillegg begynte jeg litt på «ut» i dag. Hadde henne sittende med ryggen til skåla og sa ut + armbevegelse. Dette så det ut til at hun syntes var veldig rart. Vi har jo trent mye sitt og bli, så når vi hadde øyekontakt tenkte hun nok at det var best å bli sittende. Et par tre oppmuntringer, og jeg gikk nærmere henne, og dermed gikk hun ut.

Også en liten refleksjon. Jeg har jo ”juksa” litt når jeg har trent stopp, ved å holde opp hånda, for så å blåse stopp i det hun setter seg. Så, dette ble helt klart motstridende signaler for henne, siden hun forbinder hånd i været med sitt. Må skjerpe meg her, og huske på å holde hånda mye lavere på sitten!

Noe mer enn denne økta rakk jeg ikke, siden huset skulle klargjøres og middagen ferdigstilles til kveldens gjest. Dvs gjesten skulle hentes på Ås stasjon, så en liten økt med miljøtrening ble det på Petra mens vi venta på toget. Veldig bra trening å stå tett inntil folk som venta på toget – siden det regna klumpa vi oss sammen under taket. Petra måtte dermed sitte og bli med folk bare en meter unna. Og det klarte hun med glans!



Så ble det en veldig hyggelig kveld med god mat og drikke og hundeprat. Petra var for øvrig uvanlig intens – hun er jo ikke så vant til besøk. Skulle hele tiden vise gjesten lekene sine og ville gjerne ha oppmerksomhet. Carmen tok som vanlig besøk med knusende ro, men det er klart hun kan bli litt oppskjørta når det blir mye fokus på valpen.

Samtidig var det veldig enkelt å roe Petra ved å ta henne opp i fanget – tror det har en søvndyssende effekt på henne.

Også lekte jo Petra for seg selv med lekene sine, som vanlig. Ved en anledning kom hun med et lite hyl. Nærmere undersøkelse viste at den gjenstående store melketanns-jekslen nede på høyre side hadde ramla ut. Det står jo igjen et skikkelig krater etter en så stor tann, så det er lett å forestille seg at det må gjøre temmelig vondt å få mat eller leker nedi der.



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar