mandag 20. mai 2013

19.05 Nok en varm dag















Det er fantastisk deilig å kunne gå barbent, ha terrassedøra stående åpen og virkelig nyte varmen. Etter en ufattelig lang vinter og vår med lave temperaturer. Det gjelder bare å nyte det mens det varer!

I natt prøvde jeg noe nytt - putta begge hundene i det store buret på kontoret og la meg på madrassen ved siden av. Og, du verden - vips, så sov frøken gul et par timer lengre enn vanlig. Hun sov faktisk fra midnatt til kl 08, - ny rekord. Jeg observerte jo at hun til dels var våken innimellom på morgenkvisten, men da bare la hun seg inntil Carmen og sov videre.

Hun hadde vel også sovet lenge om hun hadde fått ligge hos meg, men det kan være greit å få prøvd ut at de to hundene kan trives med å være i samme bur noen timer, siden vi nærmer oss et hotell-opphold med jobben, hvor de må takle nettopp det - på hotellrommet.

Det har altså også i dag vært en helt nydelig og varm dag. Carmen syntes helt klart det var i varmeste laget, så hun har hatt helt fri i dag. Ingen sykkeltur og ingen jakttrening. Bare slække i skyggen.

Petra har fått et par sove-økter i buret på kjøkkenet. Synes hun er en veldig tålmodig skapning. Selv om hun ikke sover hele tiden, så finner hun seg veldig fint i å være i bur et par timer. Så får Carmen fred for valpesprellene, samt at hun får alene-tid med meg og Petra får ro til å kunne sove.

Det er jo noe å tenke på dette at en valp trenger mye søvn. Noen sier de skal sove 20 timer i døgnet. Kanskje er det vanlig at valpeeiere i altfor liten grad sørger for at valpen får nok søvn. Jeg er ikke så sikker på at det er bra at det er full fart i heimen, og valpen bare må finne seg i å prøve å få sovet et sted. Har tro på at en skal legge forholdene til rette sånn at de virkelig får sove i fred. Nå er kanskje det lett for meg å si, som bor alene, og kan styre hele showet selv. MEN, det går altså an å legge valpen i bur, samme hva slags familie-forhold man har!

Også er det jo forskjell på valper, - noen finner roen lettere enn andre. Petra har en veldig fin av-knapp. Samtidig er hun en veldig energisk og intens valp. Så, jeg synes det er greit å hjelpe henne litt til å få den søvnen hun trenger.

Dessuten tror jeg at det å måtte være i bur litt innimellom også gjør at hun lettere oppsøker buret frivillig. Uansett - det virker som hun synes det er helt greit å være der, både innestengt og med døra åpen. Ofte ligger både hun og Carmen i buret uten at jeg har bedt dem om å gå dit.

I tillegg tror jeg det er lurt å gjøre ting i hverdagen som i størst mulig grad letter hundeholdet i de ulike situasjonene som jo kan oppstå for alle. Både at hunden må takle å være i bur og at den kan være alene hjemme. Siden jeg er avhengig av begge deler, er dette noe mine hunder må lære seg. Og da får jeg heller ikke store problemer med å få hverdagen til å gå opp de gangene det er behov for denne type ”kompetanse”.

Så, selv om jeg har en jobb hvor jeg ikke får ha med hunden, så får jeg i hvert fall DET på ”kjøpet” at jeg får en hund som takler å være alene hjemme.


Kan jo legge til at jeg absolutt ikke setter hunden i bur som noen slags "straff", ei heller for å unngå at den ødelegger ting. Det er KUN for at den skal få mulighet til fred og ro og søvn. Og jeg har vært nøye med å vente med burtrening til jeg mente hun var klar for det. Både at hun kan holde seg en stund uten å måtte på do. Og også at hun har blitt trygg på å være begrenset av kompostgrinder i leiligheten uten å "få fnatt" av det. Gradvis tilvenning til begrenset plass, med andre ord.

Petra fikk en liten time sammen med søster Taiga i dag. Valpene nøt å hoppe og sprette oppi et barnebasseng med litt vann i, - noe som sikkert var deilig i varmen.

 


 
Etterpå dro vi hjem og tok livet helt med ro. Petra fikk gå ut og inn som hun ville, - en test på hvor mye hun skjønner at dette med at hundetoalettet ER ute. Tror ikke hun helt har knekt koden enda, vi hadde faktisk et uhell i går, selv om døra stod åpen. Så, jeg må passe litt på henne fortsatt.
Etter en avslappende ettermiddag i varmen, fikk vi besøk på kvelden, - type ”damer, ost, vin og valpetreff. Valpene fikk leke i hagen, mens vi tobente koste oss med mat og drikke.
Etter hvert syntes vi at valpene burde sove litt, men de trengte litt hjelp til det. Petra fikk ligge i buret på kjøkkenet og Taiga fikk resten av kjøkkenet til disp, med en kompostgrind som skille. Det gikk ikke lenge før de lå flatsides og sov.
Det er så flott med disse søstrene at de er så tyst i sånne situasjoner. Ikke et pipp fra noen av dem, selv om de altså ble stengt inne.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar