torsdag 9. mai 2013

09.05 Petra er 3 måneder













Petra er 3 måneder i dag, så da kan det vel passe med litt oppsummering.

Hun veier nå 6, 5 kg og får mat tre ganger om dagen. Hun er vaksinert, har fått ormekur, og dessuten fått sin første flåttbehandling i går (Bayvantic). Hun bæsjer tre ganger daglig og tisser 10-15 ganger daglig. Og, det er nærmere to uker siden det sist kom en dam på gulvet, så hun begynner å få kontroll på det med at doen er ute.

Hun er modig og sosial. Mye mindre hektisk enn Carmen var som valp, tror det har sammenheng med at Petra er så trygg. Samtidig er Petra mer intens, noe jeg tror har sammenheng med at Petra har mer jaktlyst enn Carmen. Den ekstreme interessen av å avlevere det hun finner har ikke Petra på samme måte som Carmen hadde.

Men, nettopp fordi Petra er så trygg, så er hun mindre redd for å være på avstand fra meg enn det Carmen var. Noe som betyr at jeg må jobbe mer med innkalling, og at det er litt skumlere å ha henne løs rundt føttene enn det var med Carmen. At Petra er så sosial, betyr at jeg må jobbe med at hun ikke skal hilse på alle hun treffer. Og at Petra er så intens, og har mye jaktlyst, betyr at jeg må tenke masse på lugn og ro, og ta det pent framover…. I motsetning til hva jeg gjorde med Carmen, har jeg så vidt begynt å trene litt på avlevering med Petra. Carmen var vel fem måneder før jeg trente på det.

Noe av det jeg setter mest pris på ved Petra, i tillegg til det åpenbare jakttalentet og hennes sterke psyke, er at hun er så kul og lugn, roer seg fint overalt og at hun er så tyst!

Det blir spennende å se hvor langt jeg kan komme med denne valpen!!

---

På ettermiddagen hadde Carmen og jeg en treningsavtale. Petra fikk lufte seg litt før hun ble lagt i bilen. Også var jeg så heldig at jeg hadde valpevakt til henne etter en stund. Dermed fikk vi damene trent i nesten fire timer på jordet. Gjelder å benytte anledningen nå, før de (omsider!?) pløyer jordene her på Ås.

Vi begynte med å legge ut seks områder langs kanten av et U-formet jorde. Med Carmen gikk jeg langs jordekanten, slik at hun ikke hadde gått rett ut til områdene. Wilma fikk være med å gå ut til noen av dem.

I tillegg hadde vi med lånehunden Humla som trengte å trene markeringer. Dermed ble opplegget at vi bytta på å kaste markeringer for Humla, og sende Carmen og Wilma til områdene.

Synes Carmen var ganske bra på det med rette linjer. Og hvis jeg ikke var fornøyd, kalte jeg heller hjem og begynte på nytt enn å styre henne sidelengs. Det var tross alt rette linjer som var tema.



Så var det å dra hjem til en fredelig kveld. Og her er oppskriften på en fredelig kveld. Gi den lille mat og lufte, sånn at basalbehovene er dekket. Gjøre klar mat til den store. Da tror nemlig BÅDE den lille og den store at begge snart skal få mat (den lille har jo glemt at den spiste for et kvarter siden). Dermed legger begge seg i buret, og den lille sovner pent inntil den store. Så får den lille sove godt, og den store trene på tålmodighet i å vente på maten. Og den tobente - kan nyte fred og ro i heimen og være på FB.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar