lørdag 18. mai 2013

18.05 Jakttrening og valpetreff












Jeg har vel nevnt det noen ganger før, - men det er altså helt gull å ha Petras søster i nabolaget. Og i tillegg være så heldig at Petra kan plasseres hos søster Taiga og Jim, mens Carmen og jeg - og et par andre ekvipasjer kunne trene jakt på jordet. Jordet, som altså fortsatt ikke er pløyd. Lykke!

Dessuten har jo sommeren kommet. I dag var det jammen meg 28 grader!!! Helt utrolig. Vi har liksom gått fra vinter til sommer på et par dager. Vekk med stillongs og hansker og over på T-skjørte, solkrem og skyggelue.

Vi fant oss et sted i skyggen på jordet og planla hva vi skulle gjøre. Siden de andre skal konkurrere på WT på mandag, var det mest om å gjøre hva de trengte å trene på.

Vi lagde et fremmadsendingsområde og veksla på å sende hunder dit og kaste markeringer oppe i hogstfeltet. Det ble til dels vanskelige markeringer, siden de falt skjult og det var oppoverbakke for hundene. Så trente vi også markeringer hvor hundene skulle hente direkte.

Carmen fikk avslutte med en trippel oppgave. Det ble kasta dobbeltmarkering, den ene ganske nærme dirigeringen. Så skulle hun først hente dirigeringen, så markeringene, - noe hun klarte med glans.

Jeg kjørte hjemover med to slitne hunder. De har bare sovet siden vi kom hjem. Og siden det ENDELIG ble litt varme har verandadøren kunnet stå åpen og hundene gå ut og inn som de ville. Lille Petra viste at hun har skjønt det med å gå ut for å gå på do. Med unntak av et par do-pauser har hun bare sovet. Det tar på å leke med søsteren sin noen timer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar