torsdag 9. mai 2013

07.05 Vaksine og jaktcup






Enda godt jeg har bare halve arbeidsdager, så jeg kan rekke alt mulig annet jeg skal få gjort i løpet av dagen.

Dette var altså Petras andre dag med på jobb, og nå begynner vi å få litt rutine på det. Jeg lufta henne én gang før lunsj, og det så ut til (ut fra det jeg fikk fulgt med på baby cal) at hun var ganske så kul og stille. Ikke ødela hun teppet sitt heller. Men, nå skal det sies at jeg har fjerna madrassene i bilburet, så både hun og Carmen får ligge litt hardere en stund. Er nemlig ellers redd for rampegullet skal få for seg å maltraktere underlaget.

Det ble en tur ut med sykkel med Carmen, mens bilen med Petra stod i skyggen. Litt varmt for en sykkeltur, kanskje, men jeg tok det med ro, og tilpassa farta til det Carmen orka.

Siden jeg skulle samkjøre med eieren til Petras søster og hennes 2 år gamle hund til jaktcup i Oslo, MEN eieren befant seg i Oslo, og hunden på Ås, ble det litt logistikk…

Først var jeg borte og henta hunden her på Ås. Ganske interessant å ”stappe” Wilma inn i buret til Carmen og Petra. Hun ble ønsket hjertelig velkommen, og etter kort tid lå de alle pent i det store bilburet mitt.

Ferden gikk videre til Follo Dyreklinikk hvor lille Petra skulle få sin 3-måneders vaksine. Hun var superkul med alt som var av andre kunder, ansatte, hunder, katter, i det hele tatt. Og på undersøkelsesbordet var hun nysgjerrig på alt som var, og helt uredd for undersøkelsen. Så kjente hun ingenting av sprøyta heller.

Veldig bra med en sånn opplevelse på et veterinærkontor. Håper hun fortsetter å være like uredd for den settingen.

Dermed var det tid for å sette nesa mot Oslo og plukke opp eieren til Wilma. Vi skulle altså konkurrere i hver vår klasse på cupen.

Jeg tok med Petra ut en tre kvarters tid mens jeg venta på at det skulle bli tispene i Multeklassen sin tur (alle de tre deltagende tispene hadde løpetid, så vi måtte gå til slutt).

Petra sjarmerte folk og hilste frimodig både på fremmede mennesker og fremmede hunder. Så fikk hun ligge i bilen mens Carmen og jeg var med i konkurransen. Og Petra imponerte med å være helt kul og tyst i bilen. Bakdøra stod åpen og det foregikk jo en del med folk og hunder som passerte på utsiden.

Vel, så var det altså fokus på Carmen.

Dagens oppgave var dobbeltmarkering med terrengskifte. Kasteren stod på andre siden av den lille myra, og på den andre siden av en trerekke og vi stod i jordekanten. Det første kastet gikk i skogen til venstre for oss. Så bevega kasteren seg et godt stykke bortover og kasta mot noen bjørketrær.

Vi var altså tre ekvipasjer på linja. Carmen og én hund til fiksa dobbeltmarkeringa superbra. Så bra at dommeren annonserte finale mellom oss. Dermed fikk vi en enkeltmarkering med terrengskifte i tillegg. Også dette fiksa begge veldig bra, men Carmen var vel hakket mer rett ut enn den andre hunden.

Carmen var i det hele tatt fantastisk lugn, kul og konsentrert i dag. Veldig rolig rundt føttene, OGSÅ etter at hun hadde sprunget gjennom vann der ute og var så våt at hun måtte riste seg. Da ”nøyde” hun seg med å riste seg et par ganger, før hun lugn og rolig satt ved foten og bare observerte!

Carmen ble dommerens favoritt med sine 20 poeng. Og vi kunne altså reise hjem med koppen.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar