tirsdag 1. mai 2012

27.04 På tur



Dermed var dagen kommet for den store Danmarks-turen. Wenche og jeg la ut på den ti timer lange ferden i 9.30-tiden fra Ås. Skikkelig hyggelig, praktisk, penge-og miljøbesparende å samkjøre.

De to firbente fant fint ut av det i det store buret mitt. Og plassen bak buret var fylt til randen med bagasje - damer på tur!

Ferden gikk altså først mot Gøteborg og ferjeleiet til Stena-Line. Stena hadde tydeligvis forbedret rutinene sine siden jeg var på tur med dem sist (i august 2011). Da vi i innsjekkingen minte om at vi hadde hunder i bilen, fikk vi lapp til å ha i frontruta. Og på båten ble vi geleida inn i et område under tak.

Ingen bekymring for varm bil, altså. Det var det nå for øvrig ingen bekymring for i utgangspunktet. Det regna nesten hele veien fra Ås til Gøteborg, og fortsatte å være grått selv om regnet gav seg mens vi var til sjøs.

Godt å slappe av og nyte middagen på båten. Deilig med et avbrekk fra bilkjøringen.

Framme i Frederikshavn var det bare å følge E45 sørover, til Sør-Jylland og Top Riis Camping. Vi kom fram i 22-tida, og da hadde seks av de andre allerede ankommet. Vi var altså et reisefølge på ti stk fra Norge. Én skulle stille sine Golden på utstilling, to var med som tilskuere, og vi andre syv skulle altså stille på jaktprøve.

Golden-folkets hovedmål var søndagens Golden-prøve i Midt-Jylland. Men, der var ikke en labrador velkommen, så for mitt vedkommende skulle det bare bli én overnatting på Riis, før jeg skulle videre til en annen prøve.

Den ti kvadratmeter store hytta ble ganske full når både to-og firbente og diverse bagasje skulle få plass. Men, når en er gode venner, så er det jo ikke noe problem!

Litt godt i glasset og hyggelig prat ble det før vi tok kvelden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar