søndag 20. mai 2012

19.05 Lokal trening












Heldige meg som har to jakt-retrievere i det nærmeste nabolaget. Veldig greit å slippe å kjøre milevis for å få til en trening hver gang. Nyttig for Carmen med litt variasjon på treningskompisene, ro-trening, og ikke minst å bare gå litt fot rundt omkring.

I dag hadde vi dessuten med oss en ekvipasje fra Oslo som trengte litt sitt og bli trening med andre hunder til stede.

Ikke til å tro, men vi har altså fortsatt et stort, fint jorde i nærområdet som ikke er pløyd, så der valgte vi å legge treningen.

Vi starta opp en liten ”tørrtrening” på kvalifiseringsprøven, siden det var to av ekvipasjene som har til gode å ta den. Ja, det kan jo virke enkelt, kanskje å gå lineføring, fri ved fot, sitt og bli, innkalling og en enkeltmarkering. MEN, det viste seg å være utfordrende nok. En kommer aldri bort fra å trene basic, det grunnleggende må være på plass, enten er fersk eller erfaren.

Så kjørte vi en runde med å gå én ekvipasje foran og tre på linje bak. Den som gikk først, skifta retning av og til, og kasta dummyer som bare eierne skulle hente. God anledning til å terpe på en nøye fot, ikke akseptere det minste avansement, og jobbe med å få hunden til å sette seg på kastet.

Deretter så vi oss ut et sted hvor jeg tenkte at det skulle være lett for hundene å se markeringen. MEN, det er jo ikke til å komme forbi at kaste-kompetansen var så som så på oss som var til stede. Så noen høye kast ble det ikke akkurat, og det var nok ikke så lett for hundene å se markeringene som jeg hadde håpa på.

Ellers var det interessant å observere særlig forskjellen på et par av hundene som var til stede. Begge med forholdsvis lite markeringserfaring, men med veldig forskjellige forventninger. Mens den ene var stadig og ikke helt så ut til å sette det som skjedde der ute i forbindelse med noe som angikk den, hadde den andre forventninger om at ALT som skjedde der ute var oppgaver som skulle løses.

Den sistnevnte markerte altså suverent, men hadde litt tendens til knalling. Jobbe videre med sitt og bli, med andre ord. Og den førstnevnte trenger nok noe mer erfaring på markeringer for å følge bedre med.

Carmen hadde for øvrig også i dag en liten episode med dritt-spising, dessverre. Ellers var hun stadig og flink, markerte bra og klarte seg fint når det gjaldt å gå fot.

Etter noen runder med markeringer til samme område, la vi ut en dirigeringsøvelse til den yngste, noe som ble løst kjempefint. En av de andre la ut en dirigering til Carmen, - og den fikk ligge litt mens vi tok en kaffekopp på stolsekken og la ut et lite søk. Gjemte to dummyer på et lite område. Carmen hadde litt for mye spring i bena til at jeg kan si hun søkte perfekt i dag, så det er bare å ta til etterretning at dette må vi fortsette å trene på.

Helt til slutt sendte jeg altså Carmen på dirigeringen. Måtte handle henne litt, og jobbe med ikke å miste henne inn i skogen.

En fin treningsøkt. Lover for en bra fortsettelse med en lokal treningsgjeng!

Kvelden tilbrakte Carmen og jeg med å ta en tur på besøk på andre siden av fjorden. Hun fikk blant annet være med og ta inn vertens hester fra beite, noe som var veldig spennende. Inni stallen hadde hun stor interesse for det foret hestene skulle få, og turte nesten å hilse på noen av hestene også, selv om det åpenbart var litt skummelt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar