lørdag 12. mai 2012

08.05 Fellestrening med nærsøk



Det var få som møtte opp på fellestrening i dag, og vi som var der fant i grunn ut i fellesskap hva slags opplegg vi skulle ha. Temaet som var satt opp var nærsøk, så det holdt vi oss til, etter den sedvanlige innledningen med jaktlydighet.

Det vi gjorde var å lage et lite område hvor en gikk og skjøt i bakken med startpistol, samt vitra inn området med tennisball. Så ble hunden bedt om å søke uten at det var lagt ut noe. Vi hadde videre en medhjelper som stod der ute og smøg ned en tennisball i det hunden snudde ryggen til. Så fikk den altså funn etter en stund.

Det var litt forskjell på hvor gode hundene var til å holde seg i området og søke grundig. Ble spesielt imponert over 1-åringen, som var den yngste til å prøve øvelsen, men som vel klarte seg best av alle.

Carmen var ganske flink, men ble litt usikker og spurte om hjelp når hun hadde lett litt uten å finne noe. Må bare fortsette å øve for å få inn dette søksmønsteret!

Så kan en selvsagt diskutere hvor bra det er at hunden virkelig leter uten å finne noe, for så at apporten plutselig ”dukker opp”. Det kan jo hende dette er noe en ikke skal gjøre for ofte. At en oftere gjemmer de skikkelig godt, slik at hunden MÅ lete nøye. Men, som en avveksling kan jo denne oppgaven være ok.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar