tirsdag 15. mai 2012

14.04 Mandagsbanden




Nok en fin mandag med gjengen. Vi hadde som utgangspunkt i dag å kjøre omtrent på samme måte som vi gjorde sist, men selvsagt skulle vi få det til ENDA bedre. Vi jobber med å bli bedre handlere.

Det som er moro er at vi virkelig har hatt en stor fremgang i gjengen det siste halvåret, og kanskje særlig de siste par månedene. Hunden har blitt mer stopplydige. Og vi har blitt bedre på å time signalene.

Vi gikk på linje og det ble kasta en markering i skogen til hunden og en tennisball på jordet som føreren selv skulle hente.

La spesielt merke til at det varierte veldig hvor ”på” Carmen var når vi GIKK på linja kontra at vi STOD på linje. Det å være i bevegelse er tydeligvis veldig triggende i seg selv. Men, da fikk jeg jo en god anledning til å ta tak i tendensen hennes til å avansere når det blir litt heftig.

Så hadde vi en runde med dobbeltmarkeringer inn til siden i skogen. Og etter det var det dobbeltmarkering på linje som stod på programmet. Hadde både veldig vellykka handlingsopplevelser, og noen som ikke var fullt så bra. Men, endelig går det jo an å regne med at hun stopper fint, - og da blir all handling så uendelig mye enklere!

Vi tok sending over vann helt til slutt, det er jo tross alt ikke noe kvelden hete om dagen, heller ganske så kaldt…

Carmen var første hund ut, og skulle sendes på en skjult. Hun hadde ikke særlig lyst til å gå ut i det kalde vannet. Jeg fikk tvunget henne til å gå rett fram, men vel ute i vannet skar hun til høyre og svømte til korteste ”landingsplass”. Så fikk jeg handle henne derfra. Etter å ha plukka anda tok hun landeveien hjem.

I neste forsøk var jeg føre var og gikk langt mer til siden, slik at det ikke skulle være mulig for henne å ta landeveien. Og da gikk det finfint.

Etter denne fine avslutningen ble Carmen tørket og massert og lagt i sekken sin til oppvarming, mens treningskompisene gjorde de siste apporteringene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar