tirsdag 22. mai 2012

21.05 Vanskelige oppgaver
















Endelig kom sommeren! Deilig å møte opp på trening kl 18 og det er nærmere 20 grader!

Vi trente ved et fint vann i dag. Og du verden så vanskelige oppgaver vi laget for oss selv! En kaster stod på andre siden av vannet, og mellom kasteren og oss var det en ”flyteøy” med siv ute i vannet. Dette betydde at det ble flere terrengskifter for hunden å forsere, noe som viste seg å være vanskelig for de fleste.

Så var det dette med å dirigere hunden da, - på vann, i vannkanten, på andre siden av vannet. Det er jo helt umulig å få grepet inn i en sånn situasjon hvis hunden er ulydig på stoppsignal, f. eks.

Det gikk jo litt bedre etter hvert som hunden erfarte å ha vært i området og funnet apporter tidligere, men kan i hvert fall konstatere for egen del, at så langt har vi ikke kommet at vi klarte å løse oppgaven på en god måte. Det ble veldig mye blåsing.

Etter en runde med markeringer la vi ut noen dirigeringer i et litt annet område. Og da fikk vi se det vi for så vidt hadde forventa. Først hadde vi problemer med å få hunden forbi den første vanskeligheten - ”flyteøya”. Og når den endelig forserte den, ville den helst til det området markeringen hadde blitt kasta i.

Vel, de fleste apportene kom hjem, men det var vel flere enn meg som ikke var helt fornøyd med hvordan de kom hjem.

Vi avslutta med et feltsøk med vilt i siv, - en god oppgave, hvor hundene fikk erfare at de måtte lete nøye. På dette tidspunktet i treningen var det dessuten nærmest vindstille. En fasan var lagt ut bare ti meter foran hundene, men var den som kom sist hjem. Lite fert i en fasan, kanskje, sammenlignet med due og and?

På vei hjem tenkte jeg nok en gang over hvor heldig jeg er som har denne mandagsgjengen å trene sammen med. Suverent med hunder omtrent på samme nivå, og en særdeles hyggelig gjeng med folk som har blitt godt kjent i løpet av det siste året.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar