onsdag 29. april 2020

29.04 Slitsomt med valp?









Folk er forskjellige. Noen synes det er et herk å ha valp, andre liker det godt. Jeg er nok litt ambivalent. Jeg liker veldig godt den treningsmessige delen - lære valpen å beherske terreng, trene innkalling, se hvordan de naturlige egenskapene kommer til uttrykk i søk og apporteringslyst.

Og det er veldig koselig med en liten skapning som liker å ligge i fanget eller sove middag ved siden av meg.

MEN, alt ekstraarbeidet i form av overvåkning for å unngå at valpen ødelegger ting, biting i fingre og klær, alle måltider som skal tilberedes om dagen, og ikke minst alle doturene. Og så timingen av alt dette, logistikken i hverdagen. Kan jeg ta med valpen i bilen nå eller er det så lenge siden han tissa at det blir helt mislykka. Ja, alt dette må jeg innrømme at jeg tidvis kan bli litt sliten av. Særlig hvis jeg er litt sliten fra før.

Petra var på en måte valp hele livet, så sånn sett har jeg hatt valp sammenhengende siden 2013, kun av brutt av to perioder på noen måneder med bare Carmen i hus.

Idag var en sånn litt slitsom dag hvor valp på hunderommet under hjemmekontor ikke gikk like greit som det har gjort de andre dagene. Jeg tror at han måtte på do, men at han ikke fikk gjort fra seg da jeg var ute med ham, og maste når vi gikk inn igjen i stedet.

På skogturen idag fikk Peder undersøke et rør. Dessuten fikk han middagen sin i form at et søk i lyngen. Halen gikk som en propell mens han søkte seg fram til maten sin.


Siden det også stod litt husarbeid på agendaen idag fikk Peder underholde seg selv litt på terrassen på ettermiddagen - han hadde alle lekene sine spredt utover. Jeg fikk en idé - tanken var å se hvilken av lekene sine Peder helst ville velge. Dermed stilte jeg opp alle lekene på rekke og gav ham min “værsågod-kommando”, altså “dozo”. Men, dette er jo et ord jeg har brukt ifm godbit, blant annet i et forsøk på å lære ham ordet. Antagelig setter han det kun ifm godbiter, og ikke som et ord som betyr at han kan ta leken sine. Så, han løp tvers over alle lekene sine og kom fykende til meg.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar