søndag 26. april 2020

26.04 Peder apporterer








Et lite bilde fra webkamera i bilen.




Peder har fått søke etter en leke noen ganger i skogen. I dag fikk han søke etter en ordentlig dummy.

Det var helt fantastisk moro å se på ham. Tenk hva denne lille valpen har med seg av naturlig atferd. Dummyen lå vanskelig til, men vi stod rett ift vinden. Han lette og lette og gav seg ikke. Spontant opptak, godt grep og ikke minst full fart hjem til meg. Du verden så mye enklere med en valp som har med seg dette i bagasjen. Jeg har jo strengt tatt ikke trent annet enn innkalling, - og resten gjør han bare helt av seg selv.

Etterpå satt vi på et teppe i skogen til han sovna, og da brøt vi leir og dro hjem.

Vi holder daglig på med å øve på å gå pent i bånd (det som etterhvert skal bli fot) mellom leiligheten og parkeringsplassen. Han veier nå 10 kg og er altfor tung å bære fram og tilbake.

Jeg varmer gjerne opp med å trene på at han skal sitte rolig ved foten min og slappe av, komme i riktig sinnsstemning, før vi begynner å gå. Så gjelder det å skryte og lokke og få ham til å følge meg fint, samtidig som jeg holder øye med alle retninger etter folk, hunder og katter. Synes det begynner å gå fint med disse veldig korte transportetappene. Jeg unngår å bruke godbiter til akkurat denne type trening fordi jeg ikke vil ha ham opp i stress og ikke vil at han skal fokusere på hånda mi eller søke blikk-kontakt.

Ellers er han flink til å underholde seg selv. Jeg har tre tomme keramikk-krukker på terrassen, planen er at de skal bli fulle av blomster om noen uker. Disse krukkene har han veldig mye moro med, særlig når han har noen hundeleker og tyggebein han kan leke med. Tror han holdt på en time på ettermiddagen med å løpe rundt i hagen, hoppe opp i en krukke, ut igjen, og opp i neste, ta med seg leker inn i og ut av krukker. Etterpå falt han i dyp søvn etter strabasene.

Tar med et bilde av sakuraen min (japansk prydkirsebær) som altså er i ferd med å blomstre.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar