mandag 27. april 2020

27.04 Skikkelig drittvær









(De første bildene er fra igår kveld - skikkelig idyll i biabedden på kjøkkenet.)

Ny arbeidsuke og idag har jeg innvia hunderommet i hjemmekontor-tilværelsen. Forrige uke var de stengt inne på det populære kjøkkenet. Siden framtiden vil bety å være alene hjemme på hundesikkert rom for Peder, tenkte jeg det var greit å utnytte anledningen hjemmekontoret gir til å gjøre ham trygg på å være på hunderommet.

Da kan jeg blant annet ta sjansen på å la biabeddene være der, siden jeg sitter like ved og evt kan gripe inn hvis destruksjonsforsøk.


Det gikk nesten like bra som på kjøkkenet, men Peder var nok litt mer urolig etter formiddagspausa. Dessuten observerte jeg en viss interesse for en gulvlist, noe som gjorde at jeg satte opp enda noen kompostgrinder langs veggene.

Etter lunsj måtte vi til pers og komme oss ut i drittværet. Jeg kan konstatere at Peder ikke liker regnvær. Kan forstå ham, det bøtta ned og var 6 grader. Det måtte mye overtalelse til for å få ham til å gå ned til bilen, han ville helst inn igjen.

Det var dessuten tydelig at det frista lite å oppholde seg i hagen. Dermed oppsøkte jeg en skog med mange tette furuer - for å få mest mulig beskyttelse mot regnet. Der var det også interessant skogbunn med mange stokker å forsere, og vi holdt oss i bevegelse for å unngå å fryse.

I skogen fant vi blant annet en diger tømmerstokk fri for kvister og det var nok bare å nærme seg denne, så hoppa Peder opp på den og begynte å balansere. Jeg gikk langs stokken og han fulgte meg. Kunne vel se ut som en slags avansert fot-trening, evt forberedelse til en Agility-karriere, men sannheten er at han rett og slett synes det er kjempegøy å balansere.

Han fikk også prøve seg på et søk etter en av lekene sine, en oppgave som viste seg å bli veldig utfordrende, siden det var mange vanskelige kvister å forsere for å komme seg dit, dessuten var det nok dårlige vitringsforhold i regnet. Men, han skal ha for innsatsen, - jeg hjalp ham etterhvert med å flytte på en vanskelig grein.

Da jeg skulle ut med Carmen var det for øvrig enda verre - hagl og til og med noe torden.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar