fredag 10. april 2020

10.04 To fotomodeller














Planen var skogtur idag, men det viste seg at yndlingsstedet mitt var opptatt (bare plass til én bil på parkeringsplassen). Så, da ble det i stedet Peders første møte med stubbåker. Og så gikk vi videre til litt pløgsle og så høyt gress. For tredje gang prøvde jeg meg på å gjemme en av lekene hans, og etter et par ganger hadde han skjønt leken. Jeg så at han begynte å søke i gresset. Og han ble overlykkelig over å finne leken sin og drassa den opp i fanget mitt.

Som vanlig trente vi innkalling. I tillegg har jeg så smått begynt med å belønne “utgangsstilling”, altså at han sitter fot ved siden av meg. Dermed har jeg to sitt-posisjoner jeg belønner - i front foran meg og ved fot. På samme måte - med omvendt lokking og godis.

Carmen har også fått være fotomodell sammen med Peder idag - litt mer vrient å få til, siden hun blir ganske gira av godbiter. Litt feil perspektiv inne på kjøkkenet og litt mye skygger/sol på terrassen, men en ser i hvert fall størrelsesforholdet mellom de to (Peder 7-8 kg og Carmen 25 kg).

Også har Carmen gjort noe jeg aldri har opplevd at hun har gjort med en valp før - hun prøvde å ri på ham et par ganger, innimellom at hun inviterte til lek. Han skal tydeligvis vite at han er nederst på rangstigen.

Jeg tok en tur med Peder i sele i nabolaget på ettermiddagen. Litt skrekkblandet fryd å gi seg ut med lille valpen, vel vitende om at det er mange hunder og katter i nærheten. Men, han er en trygg liten fyr, så verken hunder som bjeffa eller katter som gikk forbi gikk innpå ham.

Vi var en liten tur borte på fotballbanen hvor ungene har satt ut paller de pleier å sykle over. Peder syntes pallene var så spennende at han straks gav seg til å klatre på dem. Han spaserte faktisk over en lang rekke med paller og syntes også det var helt greit å leke fotomodell på en av dem.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar