tirsdag 28. april 2020

28.04 Peder på skogtur og valpekurs





Det ble en liten skogtur i “eventyrskogen” med Peder idag.

På kvelden starta vi på valpekurs i Drøbak. De andre tre kursdeltagerne var en Dachs, en Sheltie og en Fox terrier.

Vi møttes på parkeringsplassen og gikk med valpene i sele til en stor plen. Peder var flink til å følge meg, interessert i de andre valpene, men ikke overdrevet. Og ikke redd.

Vi satte oss i en halvsirkel og Peder og jeg hadde et stort teppe å sitte på. Dette med å sitte i ro på et teppe var jo “paradeøvelsen” til Petra, men foreløpig har jeg ikke helt fått det til med Peder. Han blir fort utålmodig og har en tendens til å ville bite på fingre, klær og alt han får tak i. Må jobbe mer med det, altså.

Nå skal det sies at han kanskje måtte tisse, men det fikk han ikke gjort på vei til treningsplassen og han brukte litt tid på å finne et egna sted etter kurset. Da tissa han til gjengjeld leeeenge. Det var antagelig litt for mange ukjente hundelukter til at han fant et egna toalett.

I tilegg til å sitte på teppene hadde vi en øvelse hvor vi spredte oss rundt på plenen med hundene i line og skulle få de til å følge oss. Dette klarte Peder med glans. Selv om han observerte både de andre valpene og diverse turgåere og hunder som gikk forbi i utkanten av plenen holdt han seg fint til meg.

Veldig trøtt, selvsagt, da vi kom hjem.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar