tirsdag 14. april 2020

14.04 Utflukt til myr























Det var litt for langt å gå fra parkeringsplassen til dagens turområde, så da tydde vi til alternativ transport underveis. Jeg satte rett og slett Peder oppi dummyvesten (som jeg hadde tatt på meg bak-fram). Passasjeren satte ikke veldig stor pris på dette, men vi kom oss i hvert fall fram uten at valpen måtte overanstrenge seg.

Det er jo litt spennende for Peder å oppleve ulikt terreng, så idag tok vi for første gang turen til ytterkanten av en myr og han fikk utforske en myrgrøft. Det var forholdsvis fast gjørme, og ikke så mye vann, så ingen fare for at han skulle sette seg fast eller havne under vann. Og det gikk an for meg å komme meg over grøfta og gjemme en av lekene hans på den andre siden. Jeg hadde egentlig bare tenkt å se hva han gjorde, men kunne ikke motstå fristelsen til å ta noen bilder. Jeg vet de er uklare og det er nok også synsbedrag - han var ikke så høyt oppe i lufta som det ser ut. Uansett - han var ikke særlig bekymra for å forsere grøfta. I det hele tatt ser det ut som han fikser alt mulig av nytt underlag på strak pote.

Etter sykkeltur med Carmen prøvde Peder og jeg oss på en liten utflukt på teppet i skogen - bare sitte i ro og høre på fuglesangen. Satt der bare så lenge at han lå avslappa ved siden av meg.

Ellers er jeg i gang med belønning med kos og ros når han sitter ved siden av meg. Ikke bare godbiter, altså. Har så vidt begynt med at jeg står m venstre benet stille og flytter høyrebenet fram, til siden og bakover.


For øvrig virka det som Peder “oppdaga” tissebingen igår og idag har jeg prøvd å ta ham med til bingen hver gang jeg har vært ute i hagen med ham. Og ganske mange ganger har han altså tissa i bingen. Flink liten gutt!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar