onsdag 8. april 2020

08.04 Gjemsel i skogen




Idag prøvde jeg for første gang avlevering a la Lena Brattsberg. Satte meg på kjøkkengulvet etter å ha fjerna hundesenga og satt grind for åpningen. Peder kom løpende hjem med minidummien og klatra opp i fanget mitt. Masse ros, så klart.

Peder velger aller helst å få sove i nærheten av Carmen. Det kan virke som hun har større toleranse for at han får sove i biabedden hos henne på kjøkkenet, der får han nesten alltid lov å være nå, men ikke alltid. Mens i hardplastsengene i stua slipper han ikke oppi hvis hun er der fra før. Kanskje fordi hardplastsenga er mindre, kanskje fordi Carmen liker så godt å ligge i biabedden under kjøkkenbenken at hun er villig å ta med Peder på kjøpet.

Jeg jobber med å lære ham en “værsågod”-kommando. Siden jeg synes værsågod er et teit ord, som vi bruker altfor mye i det daglige og det dermed kan oppstå misforståelse rundt, har jeg valgt et annet ord. Faktisk et ord på japansk, som ingen andre altså bruker. Jeg sier “dózo”. Prøver å kombinere det med omvendt lokking, altså når jeg holder godbiten i åpen hånd foran ham sier jeg dozo når han kan ta den. Han har blitt veldig flink, men jeg konstaterer at det er vanskeligere hvis jeg sitter på huk enn om jeg står oppreist.

Tanken er å gå videre med en “nei”-kommando når han har fått forståelse for dozo.

Det ble skogtur til et nytt område med Peder idag. Vi lekte sikk-sakk, altså at jeg skifter retning så fort han går foran meg. Dessuten ble det gjemsel i skogen. Jeg synes kanskje jeg kunne ane at han ble litt flinkere til å følge med på meg når jeg hadde forsvunnet noen ganger.

Han holdt for øvrig et voldsomt spetakkel da jeg kjørte avgårde i bil. Er litt usikker på om han måtte på do eller om han synes det er ensomt når Carmen ikke er med i bilen. I alle fall fikk han ingen respons på uvesenet. Jeg har jo lydbok jeg kan høre på og fortsatte med det til han hadde vært stille en stund før jeg tok ham ut av bilburet.











Etter middag fikk han underholde seg med Få tak i leke fra blomsterkrukke i hagen. Jeg benytter gjerne anledningen til å trene sitt og bli når jeg er ute i hagen. Siden dette innebærer omvendt lokking og mange godbiter er det greit å spare Carmen for å oppleve at hun altså ikke får godbiter.

Han har blitt såpass opptatt av det med å sitte at han noen gange sitter igjen et sted i hagen leeenge. Selv om jeg selvsagt har sagt “løs” (som han ikke forstår enda).

Ellers har vi holdt på med litt behandling i dag - klippet neglene hans for første gang - med min egen neglklipper. Dvs jeg tok noen negler i går og noen idag - prøvde å utnytte anledningen når han likevel var trøtt, men litt protester var det. Jeg har også gitt ham en dråpe Expot, tenker å gi resten av dosen imorgen, så sant han ikke reagerer på det. Flåttsesongen er jo igang her og vi er i skogen hver dag. Så, best å være forberedt.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar