fredag 24. april 2020

24.04 Vi fortsetter med hjemmekontor




Ja, det er ikke godt å vite hvor lenge ordningen med hjemmekontor fortsetter. Det har blitt sagt i alle fall ut april, men jeg blir ikke overraska om det blir ut mai. Jeg utnytter anledningen til å trene døgnrytme og ro. Kanskje synes noen at jeg er kjip, men min tanke ift en hund som skal være alene hjemme (nå i begynnelsen er det jo “alene hjemme” siden jeg sitter noen få meter unna, på den andre siden av en kompostgrind i et annet rom) er at det skal være kjedelig. Med det mener jeg at det ikke skal være interessante ting å drive med, ingen leker eller tyggeben.

Jeg ønsker nemlig passivitet og søvn, ikke aktivitet. Akkurat på samme måte som med nattesøvnen (som jeg bestemt mener blir best for valpen om den får sove inntil meg), vil valpen ha minst behov for å tisse når den er passiv. Leker og tyggeben vil jo virke aktiviserende, ikke passiviserende. Jeg ønsker selvsagt heller ikke gnaging på lister eller hundesenger. Og siden jeg har denne unike muligheten til faktisk å være i nærheten (i motsetning til en normal valpetid hos meg hvor valpen er i bil med webkamera på parkeringsplassen mens jeg sitter på kontoret mitt på jobben), så kan jeg forme hvordan hverdagen “alene” skal være.

Jeg kan konstatere etter en uke med halve hjemmekontordager kombinert med valp at det er en bra kombinasjon. Valpen sover stort sett hele formiddagen, og det er lett å se når han begynner å våkne og må på do før han rekker å mase.

En bonus av denne treningen er at han ofte ellers på døgnet, kanskje særlig om kvelden, på eget initiativ går inn på kjøkkenet alene og legger seg til å sove i biabedden. Jeg er imponert over hvor flink han har blitt til å finne roen og slappe av i løpet av de tre ukene han har vært hos meg.



Når en trener valp med vekt på at ro gir belønning må ting ta den tid det tar. En kan altså ikke ha det så travelt med å komme seg ut døra. Hvis valpen er urolig må en jo bare vente til det er ro før en går ut...






Det ble litt mer miljøtrening i dag, på ukjente lyder. Den ene var det naboen som stod for, - jeg bare sørga for å skynd meg ut i hagen med Peder, så han fikk oppleve gressklipperen. Han bare spiste godbiter han fikk og var ikke bekymra.

Dagens tur gikk igjen til Ås sentrum, jernbanen og skogen i nærheten av stasjonen. Denne gangen med bedre timing ift togpasseringen. Dermed fikk lille Peder med seg et par togpassering, - noe han takla fint.









På kvelden fikk han være med i bilen mens jeg tok en rekognoseringsrunde til de tre gartneriene i nærheten - er jo i ferd med å planlegge hva jeg skal kjøpe inn av stauder og sommerblomster.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar