torsdag 29. august 2013

28.08 Valpetrening











Vi var bare to stk på dagens valpetrening. Og siden begge har voksen hund vi gjerne vil trene møttes vi straks etter arbeidstid på et treska jorde og begynte med de voksne.

Vi gikk på linje og kasta dummyer og tennisballer. Og hundene måtte både gå pent fot og holde seg ved fot i kastet for å få lov å hente.

Vi hadde vel begge både vellykka og mindre vellykka etapper.

Skifta litt på om de skulle hente umiddelbart eller om apportene skulle bli liggende litt.

Etterpå var det de unges tur. Og i dag gikk ikke ale helt på skinner med Petra. Sånn er det med hundetrening - det går opp og ned.

Vi begynte med sitt og bli. Hadde den ene hunden sittende mens den andre ekvipasjen gikk fot rundt. Så la vi ut noen apporter rundt hudene. Fortsatt sitt og bli. Dette gikk jo greit, men merka at Petra var litt rampete allerede da.

Og jeg burde tatt det til etterretning og lagt mer vekt på ro enn jeg gjorde. Så det ble litt surr med en fremmadsending vi prøvde oss på til slutt hvor jeg hadde fått låne treningskompisens lille kanindummy. Dette ble en for heftig apport for lille Petra.

Ja, det er forskjell på å holde på alene og sammen med noen. Selv om den andre ekvipasjen var langt unna oss, så visste hun jo at de var der.

Bare å ta det med ro, altså. Skille på hva som går an å trene på egen hånd, og hva en kan gjøre med andre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar