fredag 23. august 2013

20.08 Jaktcup Post 6 - 14 poeng






I dag ble det Oslo-tur. Først på møte med jobben. Siden jeg skulle på jaktcup på kvelden, ble jeg likeså godt i hovedstaden hele dagen.

Så, da møtet var over, gikk turen til Majorstua og parkering i skyggen ved Vigelandsparken. Etter en liten felles rusletur i parken med hundene, fikk Carmen vente i bilen mens jeg tok med Petra ut på siget seeing.

Først gikk Petra og jeg fra inngangen til parken og helt opp til det store Majorstua-krysset. Petra var superflink til å gå pent i bånd. Etter å ha kjøpt sporveisbillett var det å komme seg ned på perrongen. Og etter hvert komme oss inn på T-banen, som vi tok ett stopp.

Petra var motvillig til å gå inn i vogna, siden det var en solid sprekk mellom den og perrongen. Så - jeg løfta henne om bord.

Da vi kom til Blndernveien gikk vi altså av og måtte opp trappa, over linjene og ned på andre siden. En liten miljø-øvelse, siden det var strekkmetall-trapp. Men, Petra er jo sterk på ulikt underlag, så det gikk fint for henne å forsere trappa.

Litt venting før det kom en T-bane i retning sentrum. Og jeg trente da kontakt med Petra på perrongen. Synes hun var kjempeflink til å være fokusert på meg, på tross av masse fremmede mennesker helt tett på henne.

Jeg bar henne inn på banen. Det er jo ikke tid i løpet av et kort stopp at en hel T-bane skal vente på at jeg lokker hunden min om bord. Hadde jeg bodd i Oslo og skulle reist ofte med T-bane med hunden, ville jeg dratt ned til en av stasjonene i sentrum, der banene blir stående en stund før de skal dra, og ofte med alle dører åpne. Så ville jeg fått til noe mengdetrening på det å gå inn i en T-bane.

Neste ”øvelse” var å reise med trikk. Her måtte vi vente i nesten 20 minutter på at det kom en trikk som skulle i riktig retning - nemlig mot Vigelandsparken. Dermed fikk Petra slappe av i fanget mens jeg satt på en krakk. Hun tok det virkelig med knusende ro at det var masse biltrafikk og folk rundt oss. La seg på ryggen i fanget, med bena alle veier, i kjent stil.

Tilbake til bilen, altså, og vi kjørte av gårde på kveldens jaktcup på Bogstad.

Denne kvelden skulle Multeklassen være ved hytta. Det var to og to hunder på linje, én som skulle jobbe og én som skulle være passiv. Carmen var først ute.

Først gikk en markering i noe buskas til venstre. Så gikk en markering rett fram og inn i noe buskas i sola. På signal fra dommer skulle hunden sendes på den siste. Når hunden var på vei hjem med denne ble det kastet en forstyrrelse i midten (altså mellom de to stedene som markering 1 og 2 hadde falt). Når hunden hadde avlevert skulle den sendes på m armering 1. Og forstyrrelsen skulle altså ikke hentes.

Av en eller annen grunn var Carmen skikkelig svimete på den første markeringen. Hun løp rett ut, men akkurat som hun drev med noe helt annet enn å lete etter dummy. Litt handling, så fant hun den. Resten av øvelsen gjorde hun perfekt. Og brød seg ikke noe om forstyrrelsen. Akkurat som hun skjønner sånne feller etter hvert - at de skal hun IKKE hente.

Vel, 14 poeng fikk hun, - ingen topp prestasjon, altså. Men, uansett er det jo så hyggelig med disse cup-kveldene. Avd Oslo har virkelig fått det til her! Servering av noe å bite i hver gang. Dommerne får vinflasker. Én i hver klasse som blir gjort stas på og får et spesiallaget krus. Sånne ting som gjør at det er skikkelig hyggelig å være medlem av avdelingen!

For øvrig fikk Petra være ute mens vi venta på at alle klasser skulle bli ferdig og på premieutdelingen. Hun var skikkelig sliten etter byturen, så hun krølla seg sammen til en ball og sovna på terrassen utenfor klubbhytta.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar