torsdag 15. august 2013

13.08 Elitetrening










Dagens første bilder viser hvordan de firbente benytter anledningen når den tobente har stått opp og gått på badet.

Inspirert av gårsdagen begynte jeg med prosjekt lære Petra posisjonen fot i dag. Mange små økter i løpet av dagen.

Dessuten har jeg gravd fram klikkeren og satt i gang med å ”klikke inn” Petra. Altså klikke og gi godbit, sånn at hun skal lære å sette lyden i fm belønning. Planen er videre å kunne bruke dette i fm opptakstrening på dummy.

På ettermiddagen dro vi av gårde på fellestrening.

Avtalen for gjengen i dag var å trene ved et vann vi har vært ved noen ganger før. Jeg dro en drøy time i forveien, sånn at jeg rakk å ta en tur ut i terrenget med Petra.

Jeg gikk til det andre vannet som ligger i området. Hadde ikke vært der før, men det funka greit å følge høyspentledningene. Framme ved vannet kunne jeg konstatere at et par fiskere var i sving. Dermed måtte jeg være litt diskret.

Gikk til den andre enden av vannet ift der fiskerne var. Der fikk Petra løpe litt løs, og jeg trente innkalling når hun var på kanten av vannet. Dessuten trente vi fot-posisjon.

Så fant jeg en liten bekk og trente fremmadsending over bekken etter å ha lagt ut tennisball. Stopptrening ble det også i skogen.

--

Så var turen kommet for de voksne. Dessverre viste det seg at vannet ”vårt” også var ”forpesta” av fiskere. Dermed måtte vi ta til takke med myra som treningsområde. Sukk! Trodde listen med ”forstyrrende elementer” i terrenget var komplett med sopp/bærplukkere, orienteringsløpere, joggere og (om vinteren) skiløpere. Men, nå altså også fiskere!

Vel, myrtreningen ble bra, den. Været var skikkelig utrygt, med en real skur i begynnelsen og torden i det fjerne, men så letna det litt etter hvert.

Vi trente lange markeringer i dag. Begynte på nært hold og øka avstanden. Det ble kasta en dobbeltmarkering, og hundene ble sendt på hver sin.

Det viste seg at det området som var i skogen, og med skjult nedslag var ganske greit. Det området som var ute på myra, derimot, var vanskeligere. Carmen bare tulla i begynnelsen. Da jeg gikk ut i terrenget skjønte jeg hvorfor. Det var en 2 meter bred dam i rett linje mot markeringen. Og lille finslige frøkna ville jo ikke gjennom den. Dermed løp hun utenom, og mista litt retningen.

Vel, det kom seg etter hvert. Vi gikk over til enkeltmarkeringer til det vanskelige området, sånn at alle fiksa det.

Vi gikk til et annet sted i terrenget og hadde fremmadsending på skjult tennisball ned en bakke.

Så gikk turen tilbake til det første området, hvor det var lagt ut skjult på andre siden av myra, sånn at de måtte gjennom markeringsområdet de hadde slitt med. Her var faktisk Carmen veldig god på å løpe rett fram.

Klokka ble vel nesten 22 før vi fikk dratt, og sola hadde gått ned. Ja, trist, men det går ubønnhørlig mot mørkere tider….




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar