torsdag 8. august 2013

05.08 Valpetrening








Har tenkt at jeg må begynne å trene litt mer strukturert på fot, så dermed ble det noen få minutter inne på kjøkkenet og noen få minutter ute på terrassen før jobben.

Carmen er omsider bra i magen igjen, og fikk være alene hjemme i dag. Og lille Petra var med i bilen på jobben.

En liten treningspause midt på dagen, som vanlig. Og da gjorde jeg noe lignende den økta vi hadde med valpene hos oppdretter. Litt fot, legge ut dummy, vende fra og gå i andre retningen. Legge ut ny dummy. Så fikk hun hente en dummy, som hun gledelig plukka opp og bar helt riktig, - altså på midten.

Som jeg vel har nevnt før, så er opptaket på dummy vanskeligere enn på en rund tennisball. Det er jo muligheter for å plukke opp dummyen i den ene enden, istedenfor midt på. Og da kan det bli litt tull med at hun mister den på vei hjem.

Avleveringen var helt perfekt. Takket være håndtarget-trening oppsøker hun hånda mi.

En 5 km sykkkeltur med Carmen ble det også i dag. Faktisk er det over 2 uker siden sist, siden vi ikke hadde med sykkel til Hemsedal, og Carmen ble sykmeldt pga diaré etter at vi kom hjem. Det så ut som svartfrøkna virkelig koste seg med å få strekke ut ved siden av sykkelen.

Videre gikk turen til valpetrening, og i dag var vi på gårdstunet og ikke i hagen, som vi har pleid å være tidligere. Nå har vi satt opp treningsplan med ukentlige treninger og at ansvaret går på omgang. Dessuten har vi hyra inn en instruktør som skal være sammen med oss noen ganger i løpet av høsten. Er kjempefornøyd med dette opplegget, og det ser det ut til at de andre er også.

En av de andre hadde ansvar i dag. Vi begynte med ro på sekken og jeg fortalte litt inntrykk fra kenneltreffet, med vekt på hva vi hadde gått gjennom for valpene. Deretter fulgte litt innkallingstrening, hvor en av oss var forstyrrelse og gav valpen godbiter, mens eieren ropte. Jeg konstaterte at Petra måtte overtales litt, - både selve mennesket og godbiter er store fristelser for henne.

Vi stod på linje og én og én skulle gå pent i bånd mellom de andre. Vi snakka for øvrig litt om pent i bånd/fot-trening. Det er flere enn meg som synes det er vanskelig. For Petras del synes jeg det er sånn at hun er veldig flink på både kontakt og det å holde seg i ro, så lenge hun skal sitte og bli. MEN, i det øyeblikk vi begynner å gå, kan hun både miste fokus på meg, og dessuten få tanker om å gå andre steder enn å være ved foten.

Lurer litt på om noe har blitt feil i fm innlæring og dette med å plukke opp godbiter fra bakken. Det har vi jo lært på et par-tre kurs jeg var på i begynnelsen med henne. Og hun ser litt ut som hun etter å ha fått en godbit fra hånda forventer at de neste er å finne på bakken. Hm. Blir ingen flere godbiter på bakken på en stund, det er i hvert fall sikkert!

Vi hadde også en runde med sitt og bli i sirkel. Og på slutten satt alle valpene pent mens vi eierne gikk rundt omkring innimellom dem. Kjempebra!

Etterpå tok jeg med Carmen en tur ned på jordet og la ut noen områder.. Skifta på å sende dit og å kaste til henne. Hun var et fyrverkeri av energi og entusiasme. Skikkelig gøy å trene med henne når hun er sånn!


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar