tirsdag 3. september 2013

29.08 Elitetrening




Et par stk av oss møtte litt tidligere på trening, så vi fikk trent de unge hudene. Holdt til på en skolegård, i hver vår ende.

Med Petra trente jeg fremmadsending på matskål på ganske lang avstand. Også ble det litt fot når vi skulle gå ifra. Jeg holdt meg såpass langt unna den andre ekvipasjen (som trente apportering) at det var litt forstyrrelse uten å stresse Petra

Så fikk de unge være i bilen, og det var de voksnes tur. Vi gikk til et tidligere hestebeite og hundene fikk prøvd seg på markeringer i vanskelig terreng i dag. La ut flere områder og bytta på å sende dit og på direkte markeringer.

Synes Carmen var ganske flink til å gå rette linjer, også over på den andre siden av jordet. Og hun viste sine vanlige, gode markeringsevner.

Litt interessant å observere Carmens reaksjon når det var med en ekvipasje på slutten, hvor Carmen er veldig utrygg på hannhunden. Den store hannhunden har aldri gjort henne noe, bare vært litt voldsom.

Så fort den stod på linje sammen med oss ville ikke Carmen gå ut i det hele tatt. Antar hun var rett for at han skulle komme løpende ut etter henne. Jeg måtte virkelig overtale Carmen for å få henne til å løpe ut. men når hun først kom seg et stykke ut, så satte hun opp farta og gjennomførte oppgaven.

Et lite eksempel, altså, på hva mentalitet kan ha å si for en alminnelig jakttrening når ikke trykket er så høyt. Er trykket høyt, så stiger som regel Carmens mot også…




 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar