tirsdag 3. september 2013

31.08 EK Trondheim - tredje premie









Ikke fullt så mange påmeldt som vi er vant med lenger sørøst. Kun to stk i BK og seks i EK. BK gikk først, før vi gikk par i EK.

Carmen og jeg var i par nr to sammen med en svenske med en hannhund labrador. Ja, forresten så var alle de andre fem hannhunder, Carmen var eneste tispe i EK.

Først gikk det en dobbeltmarkering - én ute på åpne myra og en inni skogen. Carmen skulle hente sist, - og det var den først kasta, altså i skogen, hun skulle hente. Hun gjennomførte en flott markering.

I neste runde gikk det også en dobbeltmarkering på samme måte. Denne gangen skulle Carmen hente først - den sist kasta ute på myra. Igjen var det en veldig bra markering.

Så fikk hundene hver sin enkeltmarkering. Her lette Carmen littegrann, men jeg lot henne jobbe, siden det var inni noe vegetasjon, og vanskelig å handle. Hun holdt seg jo presist i området.

Så var det lagt ut et søk i markante, blant annet ute på noen øyer. Carmen henta to stk veldig kjapt.

Deretter ble én og én hund tatt ut og skulle sendes på en dirigering. Vanskeligheten her lå i at det tidligere markeringsområdet var til venstre for dirigeringen. Og søket de nettopp hadde vært i var til høyre. Dessuten var det både en stor vanndam rett fram, og dessuten mer vann på vei ut til dirigeringen.

Kort sagt gikk dette ikke bra. Carmen kom skjevt ut, pga at hun ville unngå vannet, og kom så nærne feltet at jeg strevde med å få henne til å gå til venstre.

På resten av søket ble hun litt uselvstendig og spurte om hjelp, men jeg tror det var fordi hun ble forstyrret av min makkers handling av sin hund på dirigeringen.

På den åpne kritikken skrøt dommeren Pål Bådsvik av Carmens markeringsegenskaper. Han sa hun hadde en egen evne til å sette seg selv i en sånn posisjon at hun effektivt fikk inn markeringene. Og på kritikken står det: ”Labradortispe som viser frem fremragende apporteringsarbeid. Søksarbeidet løses på en rimelig effektiv måte. Men brister totalt i sitt dirringeringsarbeid, dette gir dagens premiegrad”.

Ja, hun fikk altså en tredjepremie. Og jeg var faktisk veldig fornøyd med henne. Hun var helt kul og tyst, og fikk virkelig vist fram for en god markør hun er.

Og selv om hun ble litt uselvstendig i søket etter hvert, synes jeg hun imponerte med å kasta seg ut i vann og bløtmyr med stor intensitet. Ingen sære takter, - det var fullt fokus og enorm fart.

Så får jeg ta på min kappe at hun ikke er godt nok trent på dirigering. Det skal vi nok klare å forbedre!

Ellers var det skikkelig Trøndelags-vær i dag. Det regna, og regna og regna. Jeg hadde to-tre lag med regntøy på meg..

Hyttesamboeren min hadde heller ikke fått den etterlengtede førstepremien i dag. Men, vi koste oss likevel med både chili og sprudlevann på hytta. Dvs etter at vi hadde hengt opp diverse tekstiler til tørk….

Ny dag i morgen….

 

 

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar