onsdag 4. september 2013

02.09 Middagslur i det fri




Ikke til å komme fra at det var tøft å gå på jobb i dag, etter en aktiv helg med nærmere 150 mil i bil. Skikkelig trøtt var jeg, så jeg lurte på hvordan få kombinert mitt søvnbehov med hundenes behov for aktivisering.

Og planen var klar. En sykkeltur med Carmen, og så ut på et jorde og sove middag kombinert med at hundene fikk trene på å gjøre ingenting. Dette opplegget hørtes jo bra ut….

MEN, jeg hadde ikke regna med hva Carmen kan finne på. Som vanlig slapp jeg henne i starten av sykkelløypa, sånn at hun kunne få gjort fra seg inni skogen, det var bare at hun ble så veldig lenge borte…. Og, da hun kom tilbake, var det med den umisskjennlige stanken av grevlingdritt. Som hun altså hadde rulla seg i.

Pelsen over nakke og rygg, nedover sidene, samt sykkelselen var godt innsausa av dritten. Argh! Nå som det er så tørt, finnes det jo ikke vann verken i grøfta på siden av veien eller i den lille bekken vi passerer. Ingen mulighet til å få bada av henne griseriet., altså.

Dermed ble det litt akutthjelp før hun slapp inn i bilen. Papir fra bensinstasjonen kombinert med vann fra flaske.

Hjemme igjen bar det rett i dusjen med Carmen Og med det samme jeg var i gang ble det noen runder i vaskemaskin med diverse hundetepper som trengte en vask.

Den nybada grevlingfrøkna fikk vente hjemme mens jeg tok ut Petra, selv om den opprinnelige planen var å ta henne med. Og endelig ble det alvor av mine middagslur-planer. Gikk rett og slett ut på jordet medbrakt Jervenhiet. Danderte det utover, og hadde ryggsekk med teppe til hodepute. Og lille Petra var i bånd.

Det gikk ikke lange stunda før både hund og eier sov. Tror vi lå der en times tid. Hørte den liflige lyden av skurtresker fra nabojordet, nøt kveldsolen og varmen. Som jeg har nevnt noen ganger før - dette er god og nødvendig trening for turbohunden Petra. Sikkert mye viktigere å prioritere enn nok en avleveringstrening….

Hjemme igjen var det Petras tur til å få en dusj. Hun hadde nemlig fått på seg olje i helgen (krøpet under en bil), og det passer liksom litt dårlig med at hun skal på valpeshow. Som de forrige gangene var Petra veldig enkel å sjamponere og dusje. Så ut som hun nøt det i fulle drag. Å tørke henne, derimot, er foreløpig en utfordring. Da får hun lyst til å orme seg på bakken og vri seg alle veier, - står altså ikke rolig ett sekund. Prøver å bite i håndkleet, ruller seg rundt på ryggen osv.

Husker at Carmen var akkurat på samme måte da hun var liten. Og nå går det mye greiere å tørke henne, - så det går vel over med Petra også…

For øvrig kjente jeg grevlingstanken i det jeg åpna døra hjemme, så etter Petras dusj, var det tid for nok en runde med Carmen.

En ikke fullt så avslappende kveld som jeg opprinnelig hadde sett for meg, altså. På den annen side, - heimen ble full av duften av sjamponerte hunder og nyvaska hundetepper….

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar