fredag 6. september 2013

05.09 EK-trening



Etter jobben i dag tok jeg med meg Petra på jernbanestasjonen for å holde på med litt miljøtrening. Hun var superflink til å holde kontakt, gå fot og sitte og bli. Helt annerledes enn i går sammen med de andre valpene, altså…

Så var det å plukke opp Carmen og ta turen til den ukentlige EK-treningen. Petra fikk være ute litt i forkant av at alle deltagerne var på plass. Vi var seks ekvipasjer i dag. Starta med Walk up, fortsatte med drive kombinert med dirigeringer.

På walk up starta vi på hestebeitet. Vi bytta på hvem som skjøt - gikk en skytter på hver siden av linja. Så rullerte vi for hver dobbeltmarkering. Og hundene ble sendt på skrå, altså over til den andre siden for å apportere.

Vi fortsatte med walk up gjennom skogen og opp mot det gjenvokste jordet. Hadde også en økt hvor vi stod stille og en kaster kastet dummyer og skjøt - den som satt penest og stillest fikk hente. Carmen måtte stå over noen, - for å si det sånn….

Oppe på jordet delte vi oss i to grupper med tre på hver. Så gikk først den ene gruppa en drive, mens den andre gruppa stod passive på linja. Vi brøt av for en dirigeringsøvelse før vi gikk tilbake til søksområdet etter driven. Så bytta vi på å sende alle seks hundene, til dels et par samtidig i søket.

Da nesten alle dummyene var inne, var tiden kommet for å sende på en dirigeringsøvelse nederst på jordet.

Ny drive, og det ble kasta ut litt færre enn i første omgang.
 
Litt lek for Petra med den andre valpen, og en voksne hund før vi snudde nesa mot Ås. Ja, det var blitt mørkt før vi begav oss på hjemvei.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar