onsdag 4. september 2013

01.09 EK Trondheim - desverre 0







Ny dag, - nye muligheter. Og i dag viste været seg fra en helt annen side enn i går. Lettskya og etter hvert sol, ikke nedbør.

En helt annerledes type prøve i dag, - med jaktsti først og så litt forflytning kombinert med oppgaver på myra, og til slutt en drive. Alle seks hundene var med hele tiden, - dvs at i perioder var det noen som gikk kobla.

Vi begynte med en slags jaktsti hvor vi gikk tre par etter hverandre og kun de to første hundene gikk løse, og de fire bak gikk i kobbel.

Så gikk det en dobbeltmarkering - én i skogen og én på vann. Hundene fikk hente hver sin, og vi rullerte på hvilket par som stod forrest.

I andre runde bytta vi side, sånn at den hunden som hadde gått nærmest skogen da vi starte, fikk gå nærmest vannet.

Carmen markerte helt fantastisk, både i skogen og i vannet.

Framme på myra kom en del med fire oppgaver per runde, - to markeringer og to på forhånd utlagte dirigeringer. Markeringene ble kasta som en dobbeltmarkering og to av hundene skulle hente hver sin. Den ene dirigeringen var til skogkanten i enden av myra, og den andre dirigeringen var ut på øya i myrvannet. Vi kjørte seks runder, sånn at hver hund hadde en oppgave på fire av rundene, mens den var passiv i to runder.

Her var også Carmen kjempeflink. På de to dirrigeringen bare pekte jeg og sa Gå, - ingen bruk av fløyta. Markeringene - her løste hun den ene supert og uten at jeg behøvde å bruke fløyta i det hele tatt.

På den andre løp hun litt skjevt ut, og ble stående og fokusere på en vitring der ute. Jeg blåste stopp og sendte henne til høyre, så løste hun den greit.

Så langt hadde Carmen løst oppgavene til en førstepremie, - kunne dommer Trond Gjøtterud fortelle etterpå. MEN, så kom det en drive, - og du verden for et spetakkel de lagde, de som kom ute fra myra og inn mot oss. Ropte og hoja, skjøt, kasta og slo i trærne.

Og dette ble altså hakket for heftig for Carmen, så hun kom med lyd, - dessverre, dessverre! Dermed fikk jeg beskjed om å koble, og fikk altså en null. Synd, siden jeg er ganske sikker på at hun ville løst søket etter driven på en god måte. Det var altså førstepremien som glapp pga lyd…..

--

Konklusjonen etter to dager med prøve, er at Carmen er god nok for klassen. Men, at vi har ting å jobbe med framover, - både hva gjelder lydighet og stress.

---

Etter premieutdelingen, gikk ferden sørover på en ca 60 mil lang kjæretur. Hjemme sent på kveld….





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar