søndag 15. september 2013

12.09 Ansvarlig for EK trening




Ja, når en har ansvar for å legge opp trening, så blir det jo en ekstra dimensjon ved det hele. Det tar litt ekstra tid og tar litt ekstra plass i hodet. Også er det veldig lærerikt!

I kveld hadde jeg bestemt meg for å legge opp en jaktprøve og at vi bytta på å være medhjelpere. Tre stk på linja og to som var medhjelpere - kaster og skytter.

Heldigvis kom en av de andre litt tidligere, så vi la opp oppgavene i fellesskap samtidig som Petra fikk rase rundt på jordet med et par andre retrievere. Også var det om å gjøre å få lurt ut noen dummyer her og der og lage områder uten at Petra oppdaga det - noe som gikk fint.


 








Vel, så kom resten, og vi var i gang. De fikk gå walk-up på det første jordet, mens kaster gikk på den ene siden og skytteren på den andre siden av linja, og litt lenger fram.

Skudd og kast, så bytta de på hvilken hund som ble sendt. Noen ganger henta eieren selv. Dessuten bytta de på å sende til de to områdene vi hadde lagt ut øverst på jordet, - det ene på hjørnet av en ”øy” og det andre rett innenfor noen graner.

Neste runde var på nabojordet, og vi begynte med en drive hvor ekvipasjene stod ute på jordet og vi som drev gikk inni et lite skogholt.

Så fikk hundene bli sendt på to området og i tillegg det søket som ble etter driven.

Dermed var det tid for å bytte gruppa, sånn at vi som var medhjelpere i første runde kunne komme med våre hunder.

Joda, Carmen MÅ ha fått med seg noe på de siste par-tre ukers ”konsekvens-trening”. Hun var stille og gikk akseptabelt fot. Også var hun bare supergod på å markere i det høye gresset.

På driven holdt hun seg også godt i skinnet, selv om det skal sies at det med to medhjelpere ikke ble en like heftig drive som den vi opplevde i Trondheim, hvor det hadde 7-8 medhjelpere uti skogen.

Ja, mørket innhenta oss, så på slutten ble det veldig realistisk ”ettersøk” i drive-området.

Konklusjonen er at dette var en helt super treningsøkt, men vi hadde litt lite tid på oss pga mørket. Jeg tenker at sånt må vi gjøre mer av - være medhjelpere for hverandre. Det blir veldig strukturert trening av sånt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar