søndag 29. september 2013

23.09 Høst










I dag hadde vi høstaktivitetsdag med jobben - tur med quiz underveis, og delt inn i lag. Petra var med på tur i skogen og hadde det helt topp.

Det var et fantastisk høstvær - faktisk passe å gå i T-skjorte i slutten av september!

Petra fikk altså stort sett løpe løs i skogen, og jeg kalte henne inn med jevne mellomrom. Da kom hun som ei kule uansett om noen av kollegaene mine prøvde å snakke til henne.

På ettermiddagen ble det en tur til Skihytta hvor planen var å trene med Carmen først, og så Petra. Det er bare SÅ herlig med disse åpne, treska jordene rundt omkring. Lykke å bo sånn som jeg gjør!

Carmen fikk trent på dirigeringslydighet. Jeg snek ut en dummy langs kanten av øya, - dummyen lå feil i vind ift Carmen. Så fortsatte jeg langs øya og ut på jordet. Carmen fikk sitt og bli, mens jeg gikk nærmere og kasta en markering opp på øya.

Sendte henne på markeringen, men stoppa henne før hun kom til øya og vinkla høyre til den hun altså ikke hadde sett at jeg la ut. Gjentok dette på et par forskjellige steder. Synes hun stopper greit, men det er dette med å gå rett til høyre, da, og ikke ”forsvinne” opp på øya.

Også må den tobente huske å bruke litt tid, sånn at hunden rekker å puste ut….

Da det ble Petras tur til trening, kom jeg ikke lenger enn til å ta henne ut av bilen, før vi møtte på søster Taiga og resten av ”flokken”. Dermed ble det herjing med hundene på jordet isteden. Petra fikk i hvert fall litt aktivisering, da.










Etter sykkeltur med Carmen måtte jeg gi meg ut på handletur. Det lille Rampegullet er nemlig en skikkelig makulatur.

Ødeleggelsene før den omtalte handleturen hadde skjedd i/fra bilburet, Så skumgummimadrassen (den ene, den andre gikk i søpla) er bytta ut med barnedyner med trekk. Ryggsekken har fått alternativ lukking av den ene lomma (heldigvis spiste hun ikke opp plastdingsen til å lukke med).


 

Formålet med kveldens handletur var nye dynetrekk, siden hun hadde ødelagt to stk. MEN, mens jeg var inne og handla dynetrekk hadde frøken makulatur dessverre fått tak i Jervehiet inn i buret sitt. Sukk! Som det går fram av bildet er det nå plastret sammen etter beste evne. En kommer langt med litt Gaffa-tape…


I et forsøk på å spare lommeboka for flere smertefulle opplevelser er nå bilburet forsterket med dobbelt sett med kompostgrinder. Sånn at det ikke skal gå an å få tak i noe gjennom nettingen. Dessuten har jeg delt av buret, sånn at den som oppfører seg ordentlig (Carmen) skal få ha madrass på sin halvdel.

Som jeg vel har nevnt tidligere, så tror jeg Petra er en helt normal labradorvalp hva ødeleggelse angår. Det var nok Carmen som var noe utenom det vanlige og aldri ødela noe.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar