søndag 15. september 2013

13.09 Ved-dag del II






Siden jeg forventa en stor leveranse ved på ettermiddagen, ble det litt kortere arbeidsdag i dag, sånn at jeg rakk en mil med Carmen ved siden av sykkelen.

Som forrige uke fikk lille Petra holde til på en begrensa og inngjerda del av hagen, mens jeg frakta trillebårlass etter trillebårlass med ved inn i boden. Hun var litt pøbel, og fant på å grave i plenen, så jeg snevra inngjerdingen hennes inn mer og mer.

Etter hvert la hun seg rolig til og bare observerte.

Etter at vinterens vedforsyning var trygt i hus, tok jeg med meg Petra ut på det nytreska ”nærjordet” mitt. Nå krysser jeg fingre og tær for at det IKKE blir pløyd og sådd høsthvete, sånn som de dessverre gjorde i fjor høst.

Da ble jeg jo så glad når jordet var treska, bare for å bli kjempeskuffa dagen etterpå når de var i gang med pløyinga.

Lille Petra raste rundt på jordet, og fikk trene noen økter med ”fot” og ”her” - det siste er at hun skal holde seg rundt bena mine uten at hun trenger å gå fot. Ikke helt lett for henne å skjønne dette enda. Og det var nok veldig fristende å løpe av gårde. Så, det var bra trening for henne med både sitt og bli, og det å måtte holde seg nært meg.

Ellers fikk jeg sjekka ut at hun ikke har noe som helst problem med å forsere bekken. Og dette helt uten at jeg kasta noe som helst. Av ren nysgjerrighet løp hun nemlig over brua og over til den andre siden. Og da utnytta jeg anledningen og flytta meg langt bortover bekkesiden før jeg ropte på henne.

Hun kom styrtende ned den bratte bredden, over det lille som er igjen av vann og klatra opp på den andre siden.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar