torsdag 13. mars 2014

11.03 Trene to hunder på en gang?








Hvordan får folk til å trene med to hunder av gangen? Jeg har egentlig avskrevet den muligheten, men innimellom lar jeg meg friste til å prøve. Hvorfor jeg lar meg friste? Jo, det har selvsagt med utnyttelse av dagslyset å gjøre.

Selve transportetappen - det å komme seg ut i skogen eller på jordet, til treningsplassen tar jo såpass mye tid, at det går bort mye av dagslyset til å sette tilbake hund nummer 1 og hente hund nummer 2.

Men, hver gang jeg lar meg friste, så tenker jeg at dette var ikke noe lurt. Carmen takler det jo, men den lille gule…

Og nå er det altså IKKE sånn at jeg driver og kaster og herjer - og Carmen får hente mens Petra skal se på. Hovedsakelig prøver jeg å lage flere alternative oppgaver til Petra og hun får etter en stund hente en utlagt dummy. MEN, det er ikke så lett for Petra når Carmen er der.

Petra som ellers har så nydelige avleveringer, synes da hun må ta en liten æresrunde i nærheten av Carmen. Det ser ut som Petra opplever et element av konkurranse pga Carmen, og antagelig er det verre med Carmen enn om det hadde vært noen andres hunder i nærheten.

Jeg prøvde meg så vidt på å legge ut et par oppgaver til Carmen som Petra måtte observere at Carmen henta. Hm. Lille frøken Gul var alt annet enn kul der hun så Carmen springe, så jeg vet ikke helt om det er sunt for henne. Petra lager selvsagt ikke noe lyd, - det gjør hun jo aldri. Men, avslappet var hun altså ikke!

Tror vel riktig progresjon heller er at hun blir komfortabel med å se andres hunder løpe før hun ser Carmen.

Men, så var det dette med dagslys og effektivitet igjen, da… Jeg har ingen løsning på problemet, annet enn at nå er det snart avreise til fjerne strøk, og det blir jo en treningspause. Når jeg kommer hjem igjen er det lengre lyst og nok med tid til å få trent begge to separat.


 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar