fredag 29. mai 2015

28.05 Fellestrening?



For en tid tilbake sa jeg ja til å ta ansvar for en kveld med fellestrening i jakt i avdelingen. Dette er altså treninger som settes opp vår og høst, og hvor forskjellige ”instruktører” bidrar.

I grunn veldig spennende å ha ansvar for noe sånt, siden en på forhånd ikke aner verken hvor mange eller hvem/hva slags nivå på hundene som dukker opp.

Jeg hadde tenkt og grubla litt på hvordan legge opp kvelden og hadde funnet ut at jeg skulle ta utgangspunkt i den kommende jaktcup-øvelsen.

Var der i god tid og tok først en økt med Carmen i det øsende regnværet. Litt forstyrrelser, men likevel skal du gå videre bakover ut.

Yr holdt hva de lovet - klokka 18 slutta det å regne. Kl 18 skulle fellestreningen ha begynt - men det var ikke en eneste person som hadde dukka opp. Jeg vente til 10 over - fortsatt var det ingen.

Dermed ble det trening med Petra og meg isteden. Når vi først hadde kjørt helt til Bogstad var det jo greit å utnytte den type terreng vi ellers ikke har i nærheten. Vi gikk altså ut på den store gress-sletta og holdt oss i kanten. Trente fot, og det var veldig vanskelig, syntes Petra. Sånne store åpne flater ”ber” jo om at en skal løpe rund tog herje.

Prøvde så vidt på litt apportering hvor jeg slapp ned en dummy ubemerka, gikk fra, hun fikk sitt og bli underveis og jeg gikk videre. Så sendte jeg henne bakover og det skjønte hun helt greit. Men, litt nøling med opptaket siden hun kunne se meg. Lurer på hva som foregår oppi hodet hennes når hun står sånn og ser på meg…

Hun fikk også søke tennisball i tett vegetasjon på siden av gress-sletta. Så avslutta vi med en lang periode med fot, gikk fram og tilbake, fram og tilbake. Og etter hvert roa hun seg såpass ned at det passa å sette henne i bilen.

Akkurat da jeg var i ferd med å dra, dukka det for øvrig opp en person som hadde sett feil på klokkeslettet og trodde fellestreningen begynte kl 19.


Bivirkninger på Petra?
Jeg har begynt med å gi Petra litt blomkål sammen med maten hennes. Om det er DET som hjelper, at hun ikke føler seg så sulten, eller om den ekstreme sulten bare slo til de første par dager med tabletter, vet jeg ikke. I alle fall synes jeg ikke hun har virka så hysterisk sulten i dag.

For all del, hun er jo fryktelig intens rundt foring, - mye verre enn Carmen. MEN, det var hun også før hun begynte med epilepsi-medisin.

Mer hyperaktiv enn vanlig? Tja, hyper har hun jo alltid vært. Tror egentlig dette også var noe som endra seg de første par dagene etter medisinering.

Ustøheten, da… Ja, det er betraktelig bedre enn de første par dagene. Men, jeg synes fortsatt jeg ser innimellom, at hun liksom ”snubler” litt.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar