mandag 25. mai 2015

24.05 Very Good på utstilling











Det årvisse pinsearrangementet til Retrieverklubben består blant annet i en samlet vurdering av et utstillingsresultat og et WT-resultat. I dag var det tid for utstilling og en tur til Biri. Tidlig opp, altså.

Carmen fikk i dag "Very Good" på utstilling! Blå sløyfe! Det er ikke til å tro, men helt sant. En utrolig hyggelig engelsk dommer, Emma L Archibald, som skrev en kritikk hvor hun bare tok med det som var bra, - tror jeg. "Feminine bitch who is capable of a days work. Balanced angles both front and back. Moves well".

I bruksklassen var det 6 jaktlabber og en showlab. Alle jaktlabbene fikk blå sløyfe og vi måtte inn og plasseres. De skulle ha fire stk plassert - altså 3 av jaktlabbene, da, etter showlabben. Og Carmen ble plassert som nummer 4, og fikk en grønn sløyfe (i tillegg til den blå).

Vi var en liten gjeng jaktfolk som inntok et lite hjørne ved utstilingsringen. Hadde det ganske så artig, faktisk! Og ”utstillingsfolka” synes også det er artig at ”jaktfolka” kommer på utstilling med hundene våre.

Så er jeg selvsagt mer enn smart nok til å begripe at selv om Carmen er en utrolig vakker hund, så er hun en utstillings-grønn labrador. Så, denne blå sløyfa tar jeg på en måte ikke veldig ”seriøst”, men synes det var en artig hendelse. Og tenker at det var litt ”lønn for strevet”. At vi fikk for innsatsen.

Hvis en skal tenke grundig gjennom det, er det mye som kan karakteriseres som tragisk når en ser rundt seg på en labrador-utstilling, men det gjelder helt andre ting enn at Carmen og hennes like fikk blå sløyfe. Men, dette er ikke helgen for konfrontasjon. Denne helgen er vi både på utstilling og på WT, og folk fra de ulike miljøene møtes. Denne helgen diskuterer vi ikke jaktlabb versus showlabb. Og, ja da, jeg er utmerket godt klar over at vi kun har én rasestandard på labrador og at det ikke er noe som ”heter” jaktlabrador. Men, alle skjønner hva begrepet betyr, så da bruker jeg det likevel, med stor frimodighet!

Håper utstillingsdommeren hadde rett i at Carmen er ”capable of a days work”. Det vil vise seg i morgen!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar