søndag 3. mai 2015

01.05 Helt uten tog og taler













1. mai er en super hundetreningsdag. Da har en fri og ”alle andre” er opptatt med feiring av noe slag, så det er enda bedre plass i skog og mark enn ellers.

Denne dagen ble virkelig utnytta til det fulle og jeg var vel faktisk borte fra heimen i 12 timer.

Først gikk ferden til Sarpsborg på elitetrening. Fire ekvipasjer på myra, og vi begynte med å legge ut fire fremmadsendinger på en ”landtunge” ut i myra, sånn at hundene etterpå måtte passere flere terrengskifter for å komme seg dit. Fire forskjellige steder, og det gjaldt å få hunden til den riktige sløyfa.

Men, det første hundene fikk gjøre var å sitte stille på linja, mens de tobente også var helt stille. Én og en av oss gikk ut underveis og kasta en dummy, Så måtte vi huske markeringene og sende hundene til slutt.

Så var det tid for fremmadsending til det vi hadde lagt ut først. Dette viste seg å være såpass vanskelig, så vi gjentok øvelsen, denne gangen med to dummyer på hvert sted.

Tja, hva skal jeg si om Carmen. Kunne med fordel vært mer dirigerbar, ja. Og i dag var hun litt i spise-dritt-modus. Og det kommer jo ekstra godt fram hvis det blir litt vanskelig, sånn at noe annet tar oppmerksomheten.

Vi gikk videre og lagde oss en ”firkant” ute på myra, med dummyer i hjørnene. Selv stilte vi oss på langsidene og sendte til dels samtidig hundene til hjørnene. I andre runde først med markeringer i midten av firkanten.

Avrunda med noen markeringer ut i bløtmyra. Hundene ble skikkelig slitne etter hvert, det var jo tungt terreng å løpe i. Men, markeringer er i hvert fall svartfrøkna mi flink på!

Etterpå fikk Petra være med ut sammen med de andre ungdommene. Mest fot, og så noen enkle apporteringsøvelser. Siden begge mentorene mine var med ut på treningen, var det artig, også for dem, å observere at Petra og jeg er et bedre team nå. Rett hjem og fine avleveringer.







Jeg dro fra Sarpsborg akkurat i tide til å rekke fram til neste avtale - jakttrening på Ås. Grubla fælt på hvilken hund jeg skulle ta med meg ut. Egentlig var det Petra som hadde fått gjort minst i løpet av dagen. Samtidig så jeg for meg litt mulighet for kaos samtidig som det ikke var så lang treningsøkt vi skulle ha.

Dermed fikk Petra bli i bilen mens Carmen fikk være med ut.

Dette var egentlig dag 1 av 3-dagers bursdagsfeiring. En jubilant som hadde fått en helg med jakttrening i gave. Veldig artig å få være med på.

Vi fant oss en fin treningsplass i en kabelgate i gangavstand fra et par av de som var med på trening, blant annet jubilanten som var på besøk. Dermed kunne det nytes noe sprudlevann i skogen, for dem som ikke skulle kjøre noe sted etterpå.

Men, først en treningsøkt. Vi begynte med å stå på linje alle fire, så gikk én og én fram og kasta, hhv kasta og tok opp igjen en apport. Kun de to lengstkommede hundene skulle hente disse, de andre skulle bare være passive.

Videre lagde vi to områder, og hadde én som kasta og en som skulle hente markeringen. Så rullerte vi, så alle fikk gjort alle oppgavene.

Etter litt pause med mat, drikke og godterier, var det tid for noen dobbeltmarkeringer i litt vanskelig terreng.

Må dessverre si at Carmen ikke akkurat imponerte, hun var opptatt av å spise bæsj. Muligens var hun veldig sliten etter trening før på dagen, hvis jeg altså skal prøve å komme på en unnskyldning for henne…


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar