torsdag 7. mai 2015

06.05 Lange fremmadsendinger







Riktig rekkefølge. Altså trim først, så trening. Det ble en mil med hver av hundene ved siden av sykkelen. Jeg sykler alltid med Petra Sandpapir først. Så sparer jeg Carmen Fløyel til slutt. Den første sykkelturen lugger det altså skikkelig til alle kanter. Framover, bakover og til siden. Til tross for at Petra har løpt ved siden av sykkelen i et år har hun fortsatt ikke lært seg å løpe jevnt og fint. Selv om jeg selvsagt tar hensyn til kroppsbygningen hennes og sykler vesentlig saktere enn jeg gjør med Carmen.

Så er det altså som fløyel å sykle med Carmen etterpå. Det vakre, elegante travsteget hennes er som å se på en travhest. Og hun holder akkurat passa avstand til sykkelen, og ser dessuten ut til å ha stor glede av løpeturen.

Etterpå var det tid for trening. Petra først. Vi gikk litt fot først, på veien til kabelgata som var dagens treningsområde. Så fikk Petra prøvd seg på lange fremmadsendinger etter at vi hadde gått ut og lagt synlig.

Å løpe langt rett fram var tydeligvis kjempeenkelt for henne. Men, hun tøysa litt med avlevering i begynnelsen. Mista litt fokus pga andre spennende ting i terrenget. Så ble avleveringen bra, men hun for av gårde på egen hånd etter å ha avlevert. Viktig å holde fokus og forlange at hun ble sittende pent, altså.

Avslutta med noen markeringer inn i skogen, noe Petra syntes var kjempegøy. Jeg mistenker at det er søksdelen av apporteringen hun liker aller beste, ikke det å komme hjem og avlevere. Lete i busk og kratt og bruke luktesansen, det er nok favoritten…

Fot tilbake til bilen, etter å ha lagt ut en skjult oppgave for Carmen.

Så var det Carmens tur. Jeg trente mye i denne kabelgata da Carmen var yngre. Mistenker at hun huska det, for hun bare spurta i stor fart langt av gårde. På tross av forstyrrende kast både til høyre og venstre før jeg sendte henne.

Så fikk hun etterpå hente forstyrrelsene, i tillegg til at hun fikk noen markeringer.

Følte meg ganske fornøyd med dagens innsats da jeg kom hjem etter fem timer ute med hundene.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar