torsdag 7. mai 2015

05.05 Angrep er det beste forsvar?





Dagens bilde er av sakura-treet mitt. Det viser seg at bladene kommer samtidig med blomstene. Likevel er det jo vakkert, da!

I dag var det meldt masse regn og Yr holdt hva de lovet. Fin mulighet til å gå tur i skogen og ha den ganske for seg selv, tenkte jeg. Ikke mange andre ute i sånt grisevær.

Dermed ble det 1,5 times skogtur, hvor jeg bytta på å ha én hund løs og én ved fot. De fikk altså en god del fot-trening hver seg, og det med forstyrrelse av den andre hunden som løp omkring.

Petra var som vanlig ekstremt hektisk og intens i begynnelsen.. Men, etter hvert lugna hun seg veldig, og det på tross av Carmen som tusla rundt.

Ellers var dagens dårlige opplevelse at Carmen gjorde utfall mot en hund vi møtte. Sånne møte-situasjoner synes jeg i grunn bare har blitt verre ettersom årene har gått med Carmen. Hun er jo modigere enn hun var som yngre, og tør nå løpe bort til hva som helst av hunder.

Det var ikke så mange steder jeg kunne gjøre av meg, siden vi møttes på veien mellom to nysådde jorder. Og godbit-foring til tross Carmen rev seg rett og slett løs og løp av gårde med kobbelet på slep. Bort til det som viste seg å være en 6 måneder gammel Dobermann hannhund. Eieren husja henne unna og jeg fikk jo greit tak i Carmen igjen,

Vi ble stående og prate litt og ingen av hundene virka noe redd for hverandre.

Carmen ”gjør” jo aldri noe mot den andre hunden i sånne situasjoner, annet enn å skremme den på hennes vei bort til den. Når hun vel er framme, vil hun bare sjekke ut hva den fremmede er. Og i dette tilfelle viste det seg at den digre hunden hun så på avstand bare var en liten ”drittunge”, når hun altså fikk undersøkt den nærmere.

Skikkelig flaut når ens hund oppfører seg sånn. En kan jo ikke annet enn beklage…..


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar