tirsdag 26. mai 2015

26.05 Vi er i gang med medisinering



Etter sykkeltur i dag ble det en times kjedelig-fot-tur i skogen med Petra. Hun gikk i bånd inn i skogen. Så fant vi oss en plass i solen der vi satte oss. Jeg kasta ut et par dummyer og en tennisball. Og de fikk ligge der mens vi satt og slappa av en 20 minutters tid. Så plukke jeg opp apportene og vi gikk ut av skogen igjen. Ut gikk hun fri ved fot - vakkert ved min side.

Tror vi rett og slett må holde på litt sånn framover. Og det kan jo for så vidt passe bra med at hun er i oppstarten av medisineringen.

I dag gikk vi i gang med medisinering. Jeg fikk tak i tablettene allerede på lørdag, men ønska, ut fra det jeg leste i Felleskatalogen, å ta en samtale med nevrologen før jeg satte i gang.

Ble nemlig litt i tvil ut fra det som stod om å være konsekvent med foringstidspunkt ift medisineringen. Noe som jo blir helt umulig for meg i hverdagen. Jeg kan klare å få gitt henne tablett hver 12 time - de er jo tross alt enkle å ta med seg ut på tur. MEN, å skulle gi maten med 12 timers mellomrom blir verre. Å drasse på råfor sånn fra etter jobb og til utpå kvelden en gang, hvor jeg enn måtte befinne meg. Og gi henne mat midt i en trenings- eller trimøkt, - nei, det går jo ikke…

Nevrologen mente det viktige var å tilstrebe 12 timers intervaller på medisinen. Og at dette med tidspunkt ift foring nok var mer akademisk enn klinisk relevant. Hun skulle sende meg en beskrivelse med forskning på Pexion.

Hm. Må innrømme at jeg ble litt svimmel av å prøve å skjønne innholdet i den mange sider lange beskrivelsen - på engelsk. MEN, det jeg mener jeg fikk ut av det var at endringene i opptakshastigheten av medisinen var funnet på forsøksdyr - beagler. Og det stod til og med at resultatet kanskje ikke helt var appliserbart til gjennomsnittshunden. Nevrologen sa dessuten at hun trodde dette var det eneste forskningsresultatet som i det hele tatt sa noe om at det skulle være av betydning å være konsekvent med foringstidspunkt.

Så, konklusjonen min er kort og godt at jeg ”driter i det” med foringstidspunkt. Men, at jeg er nøye på 12-timers intervall på medisinen.

Hun fikk tabletten kl 19.30. Det er det tidspunktet jeg har kommet fram til skal være greit ut fra at det passer med 07.30 om morgenen. Så rekker jeg det akkurat i hverdagen før jeg skal på jobb, og samtidig behøver jeg ikke stå opp så tidlig når det er helg.

Det gikk ca 1,5 time før hun fikk mat etter tabletten, og jeg synes hun virka mer sulten og desperat mens hun venta enn vanlig. Da det hadde gått et par timer etter tabletten ble hun synlig ustø på bena. Krasja litt borti møbler når hun gikk rundt i stua. Og var ganske klønete når hun skulle opp i eller ned av stolen.

Hun virka enda mer hyper enn vanlig, og maste om å komme ut. Ute virka det som hun var på jakt etter mat. Hun vet at det ligger noe hønsegjødsel inntil (det inngjerda) sakuratreet mitt, - så hun vaka rundt langs gjerdet, lukte og sendte lange blikk mot bakken ved treet.

Men, så sovna hun etter hvert, og alt virka normalt.



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar