torsdag 28. mai 2015

27.05 Stjernetrening på myra







Petra er litt sykmeldt om dagen, så hun fikk være med på jobb. Siden hun fikk tabletten like før jeg dro på jobben, rakk hun vel ikke å få de sterkeste bivirkningene før etter at hun var plassert i bingen sin under skrivebordet mitt.

På ettermiddagen gikk ferden til Stjernetrening. Dvs vi var to-tre stk som møttes litt i forkant for å gå en tur med de minste. En unghund, Petra og en liten valp. De to eldste gikk altså i bånd og skulle gå streng fot-tur. Dette har jo fungert bra for Petra tidligere, men i dag synes jeg det ble mye mas.

Det ble nok for vanskelig for henne med den lille valpen som løp omkring i tillegg til et par andre hunder. Men, sånt skal hun selvsagt kunne takle, og unghunden klarte seg jo fint. Dvs - det KAN jo hende det jeg observerte var hyperaktivitet som bivirkning av medisinen. Uansett. så vi får bare fortsette med denne formen for ro-trening.

Petra fikk ikke lov til å svømme i vannet vi kom til, selv om hun nok hadde veldig lyst. Tar ikke sjansen på at hun er svømmedyktig akkurat nå.

Så fikk Petra tabletten sin og fikk vente i bilen.

Tid for å trene med de voksne. Vi var fem ekvipasjer i dag og hadde en riktig sånn ”god-trening”. Hvor hundene lyktes samtidig som de måtte sprenge litt grenser.

Som vanlig begynte vi med at alle stod på linje og var helt tyst mens en medhjelper gikk ut og varierte mellom å stå stille og kaste ut dummyer. I dag stod vi stille i over 10 minutter. Og det som er kult, er at hundene begynner å bli skikkelig gode på dette. Carmen hadde null stress på denne ”øvelsen” i dag. Hun spiste ikke så mye som et gress-strå. Det var bare da jeg skulle rose henne litt at hun ved en anledning tok et ”Carmen-sprett” rett opp.

Ifm ro-øvelsen ble det altså lagt ut et område med 4 apporter til hver. Så gikk vi over til neste myr og lagde firkanttrening. La igjen dummyer i oppmerka hjørner, stilte oss på sidene av firkanten og sendte til hjørnene. Så roterte vi og sendte til stadig nye hjørner.

På slutten tok vi en variant med at hunden ble satt på siden av firkanten, vi gikk over til andre siden og sidedirigerte.

Jeg var ganske fornøyd med Carmen. Det hendte hun prøvde seg på noen enkle løsninger med å løpe langs kanten istedenfor tvers over myra. Så, da måtte jeg jo bare kalle henne hjem og sende på nytt.

Lang fremmadsending på slutten funka også, men ikke å sende henne til siden.

Dagens oppdatering av bivirkninger på Petra

Jeg merka ikke noe på henne på morgenen i dag.. I løpet av arbeidsdagen var hun muligens litt mer urolig sånn på ettermiddagen. Da vi hadde kommet fram til kveldens treningsområde og jeg skulle ta ut Carmen for å lufte henne, var Petra uvanlig stressa inni bilburet, og ville absolutt ut. Sånn pleier hun jo ikke å være i fm at jeg åpner bilburet. Og, som sagt, på turen var hun veldig hyper.

Da jeg tok henne ut av bilen i fm at vi var ferdig med trening, kunne jeg se at hun var litt ataktisk.

Da vi kom hjem (og det hadde gått 3 timer siden hun fikk tablett, var hun HELT HYSTERISK på vei inn fra bilen. Sånn jeg leste henne - veldig sulten. Og fryktelig utålmodig når jeg gjorde klart maten. Til og med kom med lyd.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar