fredag 22. mai 2015

20.05 Liten og fin trening



Det er ikke helt lett å samle mange fra gjengen på trening nå for tiden, våren er en travel tid. Så i kveld var vi bare to stk, men med flere hunder som skulle trenes.

Begynte med ungdommene. Artig å observere at Petra var kul og lugn nesten fra start i dag. Tok henne rett ut av bilen og gikk i gang med å gå fot inn i skogen og mot myra. Vet ikke helt om en liten pollett ramla ned da vi trente i går.

Framme på myra jobba vi en stund med to områder. La ut på nytt og på nytt på samme sted, så fikk ungdommene gå annenhver gang til hver av stedene. Jeg hadde Petra en del i bånd. Hun beholdt roen, også når hun skulle apportere.

Og avleveringen gikk greit. Helt til det kom en tennisball med i bildet. Vi prøvde nemlig på en sånn ut, bakover søk… Hunden fikk se at vi gikk utover og lagde fert i bakken, og gjemte en ball. Så stilte vi oss foran og de skulle altså snu seg rundt og søke bakover.

Petra søkte iherdig, fant ballen, og ville så absolutt ikke komme hjem. Hm. Jeg fikk noen nyttige tips på dette med avleveringen. Skryte av henne, men VENTE til hun har plukka apporten og tatt det første skrittet mot meg. Ikke lokke med en ball, men ha den på lur og overraskende kaste den av gårde når hun kommer hjem og tar kontakt (ikke nødvendigvis avleverer). Kaste flere ganger i nærheten uten å få noen avlevering. Så begynne å bytte. Kaste opp i lufta, men ikke så langt av gårde.

I andre runde prøvde jeg ut disse tipsene og de fungerte perfekt. Petra kom hjem og avleverte tennisball så fint som bare det!

Fot tilbake til bilen, og det var Carmens tur.

Tema i dag var sidedirigering i myrterreng. Ojoj! Elitehund, ja…eh… Kjentes ikke akkurat sånn i dag. Herlighet! Hvor vanskelig kan det være å gå et stykke rett til siden, liksom! Men, det er vel neppe hundens feil at hun ikke kan det. Tror jeg vet hvem som ikke har gjort godt nok grunnarbeid. Hvem som har gått for fort fram. Hvem som har slurva…. Ja, det er bare å ta tak og bruke tid på å terpe. Spørs hvor mye vi rekker før helga, da….

Oppsummering etter dagen - en veldig fint trening både for Petra og Carmen. Særlig var det oppmuntrende at Rampegullet oppførte seg så bra!


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar