søndag 3. mai 2015

03.05 Tredje dag med jakttrening








Deilig med langhelg, og masse hundetrening. I dag fikk Carmen være hjemme etter to veldig aktive dager, og Petra fikk være med på den grøfta myra på Ås med seks andre ekvipasjer.

Vi delte oss i to grupper. Vår gruppe jobba med feltsøk. Vi delte oss igjen i to grupper, sånn at vi var to på hver gruppe. La ut ett søk hver. Så fikk hundene søke av på egen hånd, før vi la ut på samme sted til neste hund.

Etter at begge hadde prøvd, bytta vi område. Dermed fikk de fire hundene ett søk hvor de hadde sett det bli lagt ut, og ett søk som var helt ukjent.

Søket min gruppe la ut var i et ganske åpent område, men vi brukte kamofargede dummyer, det var ikke så lett å finne dem. Petra lette og lette, men fant bare tre-fire av åtte. Hun holdt seg mest i nærområdet, og kom seg ikke ut i hele dybden.

Søket de andre la ut var i lyng, dessuten med et par nedgravde tennisballer. Du verden , så nøye Petra søkte. Virkelig grundig i lyngen. Hun fant en tennisball og da fikk jeg litt problem med å få den tilbake.

Når hun ble sendt ut på nytt, var hun veldig opptatt av området der hun hadde funnet ballen, klarte liksom ikke å slippe det. Jeg gikk derfor litt ut i feltet med henne. Hun fant til sammen 3 stk i dette feltet.

Tror nok at vi når vi trener feltsøk framover skal legge bare ytterst, sånn at hun får litt erfaring på at hun må langt ut for å finne dem. Men, du verden for et søkstalent hun er!

Etter en pause gikk vi alle syv ekvipasjen til samme sted - et åpent område i nærheten av det ene feltet. I dette området har jeg trent noen ganger før, men nok ikke akkurat på denne årstida Senere på året er det nemlig temmelig høy vegetasjon her, nå hadde det foreløpig ikke fått grodd opp.

Delte oss i to lag, og gjennomførte oppgaven ett lag om gangen. Petra og jeg var på det første laget. Vi la igjen dummyer ved et tre og gikk walk up bortover. Kasta markeringer for hverandre. Tanken var å få mye fert området vi gikk gjennom, for så å snu oss og sende tilbake til treet. Da måtte jo hundene gå over gamle vitringer og til dirigeringen.

Det ble mye tøys med Petra fordi hun av alle ting fant et fuglelik når hun skulle ut og hente markeringen. Hun spise og tygde og ville jo selvsagt ikke komme hjem med fangsten. Etter hvert var flere engasjert i å få tak i henne, noe vi til slutt klarte med litt tennisball-lokking.

Sukk! Helt ute av hånd, altså. Hun har jo mengdetrening på at jeg prøver å unngå hun skal spise døde dyr og dritt som hun finner.

Noe bra og noe dårlig i dag, altså.

Hjemme igjen var det tydelig at Carmen var kjempetrøtt. Hun hilste litt, men gikk så og la seg igjen. Og det var generelt ganske så ”tyst i fjøset” resten av kvelden. Passa greit siden jeg fikk middagsgjest og dessuten hadde et prosjekt med ettersåing av gressfrø på den såkalte plenen min.

Det har vært en kjempefin langhelg. Hundetrening tre dager til endes. Sosialt lag tre kvelder på rad.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar