lørdag 2. november 2013

30.10 Valpegjengen på jernbanestasjonen





Ja, onsdag er jo dag for fellestrening for valpene. Denne kvelden møttes vi på Ås jernbanestasjon. Og det viste seg at dette ble en skikkelig fin trening - med flust av muligheter for miljøtrening og kosentrasjonstrening.

Vi trente fot og gå pent i bånd, samt sitt og bli på perrongen. Dessuten gjorde vi en del av at vi bare stod samla og prata med hverandre og hundene måtte forholde seg rolig ved oss.

I løpet av de 1,5 timene vi holdt på, passerte vel 5-6 tog. Noen var hurtigtog som for forbi i stor fart. Andre var lokaltog som stoppa på stasjonen og folk gikk av og på.

Så forflytta vi oss rundt, både innom busstasjonen og ned i undergangen under jernbanelinjene. Der kom det jo en del syklister fykende, dessuten var det litt spesielt ekko, så greit for hundene å få oppleve det.

I motsetning til hva en del av ”de store” innenfor retrieverjakt-verden forfekter, så har jeg stor tro på miljøtrening. Nettopp i den formen vi f eks. gjorde det i kveld. Trene på sitt og bli, fot, stadga, ro - og alt sammen i forskjellige miljøer.

En vet aldri når hunden får bruk for å takle forskjellige miljøer, så den kompetansen kan komme godt med før en aner det.

Vi avslutta ved å sette oss på noen stoler utenfor gatekjøkkenet med valpene i fanget. Fikk en del kommentarer av forbipasserende, - folk syntes det så koselig ut.

Petra, da? Jo, hun var litt hektisk helt i startfasen, men roa seg kjapt. Synes hun var ganske flink til å gå pent i bånd og til å gå fot. Ikke så verst på sitt og bli heller. Men, kanskje litt mer utålmodig ved bena mine enn jeg har erfart tidligere. Som alltid - to forskjellige opplevelser for hunden å trene på sånt alene og sammen med andre.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar