mandag 4. november 2013

03.11 Mer valpetrening



Det var meldt skybrudd i dag. Men været viste seg å bli langt bedre enn det Yr spådde.

Vi møttes to stk i dag også - med valpene våre. Men, på et helt nytt sted. Petra hadde altså aldri vært der før, men hadde svært høye forventninger. Og særlig det at vi gikk på et tykt teppe av høstløv trigga henne noe voldsomt. Hele den lille kroppen viste at hun mest av alt hadde lyst til å rase rundt og leke i løvet.

Men, hun måtte altså pent finne seg i å gå på en sivilisert måte innover i skogen.

Vi begynte med litt fot og sitt og bli trening. Siden det var et ganske åpent skogsområde med mange store trær var det ypperlig å trene fot ved å gå rundt disse trærne, sånn at hun måtte holde seg tett ved bena mine.

Så hadde vi også i dag en nærsøksøvelse. Vi fant en fin naturlig avgrensning - en del greiner og trær i en ring, til dels bøyd mot hverandre - kanskje rester av en tidligere lavo/hytte.

Så gjemte vi dummyen godt nede under kvister og løv, så hunden virkelig måtte lete.

Petra så tilsynelatende ut som om hun strevde med å få tak i den lille dummyen, men jeg mistenker at hun i for stor grad liker å bruke frambena til å stampe og grave, og at det nok ikke var SÅ vanskelig….

Litt tull med avleveringene hennes i dag. Men, når jeg tenker meg om har vi jo knapt trent det i det siste, siden det har vært så veldig lite apportering. Får nok bare gå tilbake til basic og trene både opptak og avlevering inne og i bånd ute, og få det mer på plass før vi går tilbake til settingen med oppgaver ute.

Det som i midler tid var veldig bra i dag var stoppene hennes. Du verden som hun smalt ned i bakken, gang på gang på mitt signal. Er SÅ glad for at jeg begynte å trener stopp i tidlig alder med henne.

På ettermiddagen tok jeg meg en tur på jordet, ville jo gjerne at Petra skulle få lov å løpe litt. Og jammen hadde vi flaks igjen - og traff på søster Taiga. Så fikk valpene hoppe og sprette og leke med hverandre.

Ellers har det skjedd noe med Petra i løpet av den siste uka - hun slapper mye bedre av inne. Legger seg kjappere ned og bare sover og er rolig i timevis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar