mandag 4. november 2013

02.11 Frihelg







Dette er første helgen siden midten av juli at det verken er prøve, kurs eller organisert fellestrening. Men, helt uten program er jo ikke likt meg, så vi var et par stk som skulle møtes med valpene i dag for litt jaktlydighet i skogen.

Vi dro til et skogsområde som vi har trent i tidligere. Ble i grunn positivt overraska over at Petra ikke hadde høyere forventninger enn hun hadde, men selvsagt tok det litt tid å gjøre unna transportetappen inn i skogen.

Vi begynte med enkel jaktlydighet. Fot, passeringer og sitt og bli.

Så gikk vi videre med nærsøksøvelsen vi kjørte på valpekurset. Jeg bandt først Petra i et tre mens jeg hjalp treningskompisen. Så bytta vi på.

Siden Petra fikk litt forvetninger av å sitte og vente, fikk hun først ligge litt i fanget og slappe helt av før hun fikk lov å søke.

Med Petra gjorde jeg det sånn at hun ikke fikk se noe kast på forhånd. Jeg plasserte henne til siden for området, blåste stopp, gikk på litt avstand. Ny stopp i fløyta, håndanvisning og nærsøkskommando.

Det som var artig var at dette faktisk ble begynnelsen på trening på at hunden holder seg i et område. Når Petra kom litt utenfor område, kalte jeg henne hjem, stoppa henne og ba henne søke. Og lillegull var superflink til å stoppe.




 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar