søndag 24. november 2013

20.11 Valpetrening





Denne uka har vi en diger beredskapsøvelse på jobben - noe som betyr ”fullt øs” fra morgen til kveld. Ikke rom for verken å avspasere en time og hente/lufte hund hjemme eller å ha en hund liggende i bil som en må se til i løpet av dagen. Dessuten er det for kaldt å ligge i bilen nå.

Hm. En liten nøtt, altså, hva gjelder ungdommen Petra, som ikke er trent på å ligge hjemme åtte-ni timer enda. Redningen i nøden er en flott treningskompis i nabolaget. Hun stiller opp og har Petra et par dager, på dagtid. Så, da kunne jeg levere Petra på morgenen og slappe helt av ift hvordan hun hadde det i løpet av dagen.

Etter jobb kunne jeg hente en tydelig sliten og fornøyd Petra. Hun hadde jo fått vært sammen med folk og med andre hunder hele dagen. Tusen takk for hjelpen!!

På kvelden møttes vi som vanlig på onsdager til valpetrening. Vi prøvde oss på et for oss nytt sted - en delvis opplyst plass ved en skole/idrettshall i kommunen.

For øvrig må vi kanskje begynne å kalle det unghundtrening etter hvert. I hvert fall så var to av hundene i kveld over 9 måneder gamle.

Tema for treningen var tørrtrening på kvalifiseringsprøven. Vi begynte med å sette opp noen kjegler og trene på å gå fot rundt dem. Gikk slalåm mellom kjeglene, langs dem, stoppa ved dem osv. Sånn at ikke dette med kjegler skal være noe nytt for hunden.

Så hadde vi ute én og én hund, - de andre fikk vente i bilene. Vi gikk kvalifiseringsløypa, men brukte ikke skudd. For min del, gjorde vi heller ingen apportering. Og ingen innkalling, bare sitt og bli på lang avstand.

Ble veldig positivt overraska over Petra, som var usedvanlig kul og grei. Hun var nok godt sliten etter dagen, og hadde ikke så mye ”maur i blodet” som vanlig. Hun klarte å gå fri ved fot og også sitt og bli, og var dessuten ikke så intens som hun har vært tidligere.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar