torsdag 28. november 2013

25.11 Start på skogsturene





Ja, i dag starta jeg opp med noe litt nytt. Vet jo det er mange hundeeiere som stort sett gjør det sånn at de slipper én eller flere hunder løs i skogen og tusler tur. Sånn har jeg jo ikke gjort det med mine. Har en idé om at det beste er å tilby fysisk mosjon på annen måte. Og at når vi er på tur sammen, så går flokken samla.

Men, innimellom må en svelge noen kameler. Også er det dette med å velge mellom flere onder. Greia er jo at lille Petra helt åpenbart trenger å få utfolde seg fysisk. Virker som hun har et stort behov for å løpe og løpe og løpe. Og siden hun er for ung til å festes i sykkel og løpe, må hun få løpe fritt i eget tempo.

Også liker jeg ikke helt at hun skal holde på med denne løpingen på egen hånd, for da blir det fort jaktatferd av det, og den vil jeg jo helst styre mest mulig. Når hun løper sammen med Carmen er de jo mer opptatt av å leke litt både sisten og bryting.

Så har jeg jo prøvd å slippe de løs på jordet. Der kan jeg stå stille, sånn at det ikke blir noen ”feil” flokkbevegelse ved at de løper foran meg. MEN, på jordet er det rådyrbæsj. Masse rådyrbæsj. Og begge de firbente elsker å spise den, så da løper de rundt og leter etter godsauene.

Sukk! Dermed var vi tilbake til skogen og de svelgede kamelene. Så, jeg slapp bare galskapen løs og lot det stå til i dag. Gikk bortover en sti som jeg håpa inderlig var lite trafikkert. For det er jo en annen greie - jeg har ikke kontroll hvis vi møter andre. Dvs den lille gule kan jeg nok ha kontroll på, men ikke Carmen.

Og da er det sikkert noen som mener at jeg ikke burde latt de løpe sammen. Og det har de jo helt rett i! Det var bare dette tidligere omtalte med jaktatferd, da. Carmen får jo gjerne sykkeltur, så hun kunne sikkert klart seg uten å løpe i skogen med Petra. Men, uten Carmen kan Petra fort finne litt for mye å sysselsette seg med.

Også vet jeg av erfaring at om jeg legger inn apporteringsoppgaver, så blir lille gul mer fokusert på meg og mindre opptatt av egne sysler. MEN, da kan forventningene stige til høyt stressnivå, - hun er foreløpig ikke klart for så mye apportering, den lille Petra….

Ikke lett, dette. Ideelt skulle jeg jo hatt en voksen hund som var mentalt stabil og et godt eksempel for den lille….

Vel, vi møtte ingen på den drøye timen vi var i skogen i dag. Jeg kalte de ofte inn og med kjøttdeig i lomma var motivasjonen stor hos begge til å komme fykende hjem. Så fikk Carmen innimellom gå pent eller fot, mens Petra løp løs. Prøvde ikke på det motsatte.

Etter skogsrunden ble det sykkeltur med Carmen i fem blå…. Fy, så kaldt!

Avslutta med litt jaktlydighet med Petra på en opplyst plass.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar