lørdag 16. november 2013

12.11 Miljøtrening




I dag fikk Petra være alene hjemme på glattcelle et par-tre timer på formiddagen før jeg dro hjem og henta henne. Så på webkamera at hun brukte litt tid på å roe seg, for så å sove resten av tiden.

På kvelden gjorde jeg som forrige uke - tok en tur til Ski på miljøtrening i Follo Brukshundklubb. Som forrige uke var det en ganske så konkurranselydighets-retta trening. Det er nok ingenting som slår retrieverklubbene hva gjelder ideell tilnærming til dette med trening på hverdagslydighet. Noe som jo passer uansett hva slags gren innen hundesport du skal begynne med.

MEN, det som er fint med en sånn brukshundklubb er blant annet at det er mange andre raser enn retrievere, - og det har jo ikke våre hunder vondt av å oppleve. De som ellers ofte bare er sammen med retrievere. Dessuten er det jo greit med en helt annen tilnærming enn en ellers er vant med - greit med variasjon.

Vi begynte med dekk og bli og sitt og bli på linje. For Petras del blir det sitt og bli. Dessuten tør jeg ikke gå så langt unna. Det er noe med at HVIS hun stikker, så kjenner jeg jo ikke og stoler altså ikke på de fremmede hundene - hvordan de vil oppføre seg ovenfor henne.

Vi fikk også trent på hilsesituasjoner - ved at instruktøren kom bort til oss og bare stod og snakka med meg, eller evt så vidt tok på Petra. Vi er ikke helt der enda at noen kan få se på tenna hennes. Rett og slett fordi hun er supertilgjengelig. Hun synes jo det er helt topp med folk som kommer bort.

Et par innkallinger fikk vi også med oss. Jeg gikk ikke så langt unna.

Den morsomste øvelsen var kanskje når vi stod i sirkel rundt instruktøren og skulle gå mot henne, sånn at hundene etter hvert var svært tett på hverandre. Lille Petra takla dette kjempefint.

Etter treningen var det noen av oss som bare stod og prata med hverandre, og hundene fikk forholde seg rolig ved bena våre. Og nettopp sånt er jo topp hverdagslydighetstrening.



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar