søndag 1. mai 2011

01.05 Ny dag med jaktprøve






































Dagen begynte med en alvorsprat med Carmen. Jeg gikk fot med henne i skogen, og hun hadde liten tabbekvote, for å si det sånn!.

I motsetning til gårsdagen trakk jeg et sent startnummer i dag og fikk derfor anledning til å se på prøveopplegget før det var vår tur. Dagens opplegg var en simulert andejakt. Vi kom inn til prøva fire stk, og ble delt på to områder. Så gikk det et skudd og en markering av and på siden av vannet der det første teamet stod. Deretter flytta skytter seg langs vannet og skjøt to skudd på andre siden (uten kast). Videre ble det skutt en dobbeltmarkering på land for det andre teamet.

Først etter 5 hagleskudd skulle altså den kasta anda inn av hund nr 1 på vannposten. Og videre skulle hund nr 2 på vannposten sendes to ganger over tjernet og på søk etter ender. Parallelt ble det apportert på landposten.

Så bytta de to teamene plass. På land var det først en dobbeltmarkering med duer for den ene hunden. På vei hjem med den andre markeringen ble det kastet en enkeltmarkering med and for hund nr to, så bytta ekvipasjene plass.

Før prøvestart syntes jeg Carmen virka rolig, og jeg følte meg heller ikke spesielt stressa. Samtidig var jeg jo veldig ”på” da vi starta opp, gårsdagens knalling friskt i minnet. Kommanderte henne ”bli”, der hun satt, temmelig lang i halsen.

Carmen fikk altså begynne med å hente en kasta and (etter å ha venta på 4 andre skudd først). Hun kasta seg ut i vannet, men tok en litt omstendelig vei hjem, noe som gjorde at hun tryna uti en myrkulp med anda i munnen. På dirigeringene over vannet var hun helt rå. Mine bekymringer om at hun ikke skulle skjønne oppgaven, eller ikke la seg dirigere over ble i alle fall helt gjort til skamme. Hun bare kasta seg uti, svømte over som et prosjektil, og kjempa seg opp gjennom tett buskas på den andre siden av vannet. Søkte i stor fart, fant vilt fort, kasta seg uti og svømte rett tilbake og kjempa seg opp på kante av myra der jeg stod og tok imot. To ganger.

På land henta hun dobbeltmarkeringa så lett som bare det, og hadde heller ingen problem med enkeltmarkeringa.

MEN, hun var generelt urolig. Jeg strevde med å få henne til å bli rolig ved foten, hun ville gjerne bevege seg rundt, hadde veldig lang hals ift. nabohunden, og var ganske så het i toppen.

Så, selv om hun løste alle dagens oppgaver perfekt, ble det altså null i dag også - dessverre. Men, kritikk-skjemaet inneholdt også ” arbeider i stor fart”, ”bruker nesten godt”, ”hurtig og direkte i området”, ”pene markeringer”, ”fine grep” og ”svømmer godt”.

Av dagens 17 deltagere var det 8 som fikk null i AK.

Dagens null var bedre enn gårsdagens null - hvis det er noen trøst. Og det var et spennende prøveopplegg å få være med på.

Alt i alt en flott helg, med masse erfaringer - godt lag med jaktfamilien, hygge på campingen. Og har lært masse om både Carmen og meg selv!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar