lørdag 28. mai 2011

28.05 Carmen på utstilling



I dag har Carmen og jeg gjort noe vi ikke kan - vært på utstilling, dere vet sånn beauty contest….. Jeg hadde jo aldri turt å stille på noe sånt hvis jeg ikke hadde hatt handler. Én ting er at min usikkerhet smitter over på Carmen, og er det noe jeg er usikker på, så er det i hvert fall å skulle stille ut en hund! Noe annet er at jeg ikke orker tanken på å overhøre/observere ufine kommentarer og blikk ”ringside”. Altså disse utstillings ”tantene” med sine betongdyr som kommenterer hvor stygg hunden min er (jeg har nemlig hørt folk gjøre nettopp det om en annen jaktlab som ble stilt ut).

Vi dro altså av gårde til Skarnes og møtte Monica og Henriette med Flattene. Henriette skulle gå med Carmen i dag, noe jeg var veldig spent på. Ingen grunn til bekymring, - Carmen ble som smør i hendene på Henriette. Gøy å se den lille hunden min både løpe og stille seg opp så fint som bare det. Carmen fant jo fort ut at Henriette var en fantastisk foringsautomat som hadde massevis av pølser å gi bort.

MEN, Carmen syntes IKKE den digre dommeren hadde noe å gjøre med å undersøke tennene hennes og ta på kroppen hennes. Kanskje det var fordi hun ante hva han kom til å skrive på kritikken: "En lett utypisk hund med få detaljer som minner om rasen. En lett kropp, utypisk hode og ingen bensubstans. Er lite tillitsfull og ønsker ikke å bli tatt på". Ja, hun fikk altså 0. Dommeren fikk jo ikke sett på bittet hennes eller komme nær henne.

Når en leser kritikken, så tenker jeg jo at det antagelig ikke hadde hjulpet uansett hvor vennlig og tillitsfull Carmen hadde vært. Det KUNNE jo stått noe positivt også, da? Som at hun hadde et kjempefint trav, flotte musker eller flott pels.

Neida, jeg er ikke fornærma, - vet jo hvordan dette funker. Og at jeg ikke har lyst på en betongvariant av rasen. Når jeg så noen av de som gjorde det veldig bra i ringen i dag, kunne jeg ikke la være å lure på om de i det hele tatt hadde greid å løpe i skogen. Eller svømme over et tjern, kjempe seg gjennom kratt osv.

Så at utseendet hennes liksom ikke er bra nok, det bryr jeg meg mindre om. Utseendet hennes er ypperlig og svært funksjonelt til det hun er skapt for - jakt. MEN, at hun er så fryktelig redd for å bli tatt på av et fremmed menneske, det er jo trist. Og det er selvsagt det vi må ta tak i videre og trene på. Det er jo kompetanse som kommer godt med i andre sammenhenger også.

Så får vi se, om vi prøver igjen ved en senere anledning.

Vel hjemme igjen var Carmen omtrent bevisstløs av utmattelse. Denne dagen var fryktelig slitsom for henne. Den var ganske slitsom for meg også! Så det ble ingen sykkeltur på oss.

1 kommentar:

  1. Betongvariant, hihi. Nei takke meg til små og kjappe jaktlabber:)

    SvarSlett